by • 26 november, 2014 • NyheterComments (5)644

Hur iPhone 6 ändrat vårt användande av iPad

Varje dag sparas och visas miljontals artiklar, webbsidor och videos via Pocket. Det är en av de tjänster jag använder mig av varje dag och just det inlägg jag hittade tidigare idag på Pocket Blog och sparade i just Pocket för att kunna läsa och skriva om ikväll handlar om Pocket, och våra nya läsvanor.

Pocket har undersökt hur våra vanor förändrats när våra iPhones fått större skärmar och hur det har påverkat användningen av iPad. De har utgått från användare som ägd både en iPhone 5/5s och en iPad och jämfört med användare som idag använder iPhone 6/iPhone 6 Plus samt en iPad.

Hur beteendet ändrats är nog föga förvånande och återspeglar också precis hur det är för mig som nu har iPhone 6 Plus och en iPad. När jag förr på kvällen hellre använde min iPad Air för att gå igenom dagens sparade artiklar känner jag nu att skärmen på iPhone 6 Plus räcker väl till för att läsa artiklar och kolla in videoklipp. Även vanlig surfning sker nu allt oftare på min iPhone 6 Plus istället för iPad så detta är säkert inte något som är unikt för Pocket men de har siffror som bevisligen visar våra ändrade vanor.

pocket_comp_ipad_iphone

Men det är inte bara att iPhone 6 och iPhone 6 Plus används mer istället för iPad utan de konsumerar också mer innehåll. De med iPhone 6 öppnar 33 procent fler artiklar och videoklipp i Pocket än de gjorde när de hade iPhone 5/5s och de med iPhone 6 Plus gör det 65 procent oftare.

Är du intresserad av alla siffror finns de på Pocket Blog.

[related]Mer om Pocket[/related]

 • CekariYH

  Kan nog stämma till en del, då iaf jag inte tar med mig paddan lika ofta till soffan/sängen då min 6+ är läsbar även med trötta ögon vilket min 5s inte var i lika stor utsträckning.

 • Jag tror det är det som är tanken bakom Googles vågade lansering av Nexus 6, som många kritiserat. Att riktigt stora mobiler i vissa fall kan börja ersätta plattor och alltid är något man har me sig.

 • CekariYH

  Japp, det var därför jag valde en iPhone 6+ före 6:an bla.

 • SyngveM

  Jag använder faktiskt min iPad lika mycket idag (hemma), fast att jag har kör 6+ iPaden känns bättre att konsumera nyheter, tidskrifter och annat webbläsande på. Även om 6+ är större, så blir det fortfarande mycket in och utzoomande för att kunna läsa ordentligt.

 • Niels

  Utifrån vetenskaplig grund, så är det vanskligt att jämföra användande av iPhone 6/+ kontra 5S, då 6/+ är en helt ny modell, vilket sannolikt ökar användandet av den nu till en början. Nyhetens behag, helt enkelt. Det låter logisk att man inte behöver sin iPad lika ofta, ifall man har större skärm på sin mobil, men det behöver inte vara så stora skillnader som visas här, ifall vi väntar några månader.