by • 24 februari, 2009 • NyheterComments (4)207

iDracula gör succé

newscreen_idracula1
Det efterlängtade iPhonespelet iDracula (utvecklat av MoreGames Entertainment) släpptes äntligen under förra veckan och har redan blivit en stor succé i hela världen. Både i Sverige och USA är spelet det mest köpta av alla apps.

För er som inte känner till spelet så är det en högintensiv överlevnadsshooter. Du spelar som en vampyrjägare och ställs inför oändliga horder av varulvar, häxor och vampyrer. Utvecklaren har redan låtit meddela att nya fiender, nya vapen, ett nytt spelläge och en ny bana är på väg i en uppdatering (bilden ovan).

Spelet finns att köpa för endast 7 kronor för tillfället som ett introduktionspris, därefter kommer det kosta 3 dollar – alltså cirka 24 kronor.

 • 7 kr för ett så pass bra spel är riktigt fint.
  Jag köpte det.. och det är väldigt sköna kontroller och snyggt som attan.

  Det märks tydligt hur konkurrensen i App Store hårdnat och priserna pressas. I början kostade de ”bästa” spelen 75kr men nästan alla av dess har sjunkit till 20-40kr.

 • antonsilver

  Det är helt klart värt 7 pix, man har ju roligare med detta än med sim city, men extreeeemt repitativt. Vore ju kul om man kunde utveckla spelet lite. Lite mer RPG-känsla, med riktiga linjära banor och story kanske?

  Jag vidhåller att det bästa spelet på appstore, med längst livslängd är Fieldrunners!

 • Erik Horned

  Kalla mig kräsen, men det är faktiskt först i och med iDracula som jag känner att min iPhone även faktiskt är en spelmaskin.

  Har säkert laddat ner ett 20-tal spel sen iPhone släpptes i Sverige och alla har varit mer eller mindre mediokra. Visst vissa spel som är gratis kanske man inte ska förvänta sig alltför mycket av, men att de är lite roliga är väl inte för mycket begärt?

  iDracula gör mig nostalgisk och något adrenalinstinn på samma gång. Nostalgisk eftersom det påminner mycket om Diablo i sin barndom, fast det är ännu mer action i detta spel. Adrenalinstinn eftersom känslan av att ha BFG i sin ägo och se hur massor med monster väller in och sen ösa på är riktigt häftig.

  Har ännu inte köpt något av de dyrare spelen, men om de är i klass med detta (som bara kostar 7 spänn…) kanske det är något att överväga.

  Det enda man möjligen kunde invända mot iDracula är namnet… The Return Of Van Helsing… Monster Hunter… allt är bättre än iDracula.

 • Riktigt trevligt spel och det skall bli kul att se vad framtida uppdateringar kan göra.