by • 24 oktober, 2010 • NyheterComments (2)250

iLife 11 är fortfarande inte 64-bitar

ilife-11-32-bit

Tyvärr är iLife-serien fortfarande skrivet i 32-bitar vilket gör att det inte är optimerat eller kan hantera minne lika väl som de program som är skriva i 64-bitar är. Varför Apple inte skriver flera av sina program i 64-bitar är lite märkligt då Snow Leopard lanserades med i princip allt omskrivet för just för detta.

Men som 9 to 5 Mac skriver så behöver Apple något mer än nya effekter att visa upp i iLife 12 och 13. Lite tidigt att spekulera i vad nästa version av iLife kommer innehålla kanske men en prestandaförbättring vore kanske inte helt fel. Men under tiden så får vi gotta oss åt fullskärmläget i iPhoto.

  • Rikard

    Med tanke på att HDvideo från min canon blir c:a 1 GB/minut när imovie gör om det till quicktime så hade det nog passat med ett par bitar till i minnesrymden.

    Det skall dock bli najs att kunna köpa programmen online. Fysiskt media via post känns så förlegat.

  • Core Duo-processorerna, som sitter i de första Intel-baserade modellerna av iMac och Mac Mini, är inte 64-bitarsprocessorer.

    Nu kan man givetvis skriva applikationerna så att de kan arbeta i både 32- och 64-bitarsläge men varför Apple inte gör det är en annan fråga.