by • 6 juli, 2015 • NyheterComments (2)1560

Instagram höjer upplösningen

Sedan starten har Instagram sparat dina uppladdade bilder i upplösningen 640×640 pixlar men under helgen har tjänsten äntligen börjat spara i en högre upplösning. Det handlar inte om någon revolutionerande upplösning men det är ändå en klar förbättring att de nu sparas i 1080×1080 pixlar.

Det är oklart om bilderna ännu visas i den högre upplösningen men surfar man in på Instagram.com och klickar fram en bild från de senaste dagarna och ser på den i webbgranskaren får man en bild med den högre upplösningen. Äldre bilder visas dock i 640×640 pixlar vilket de förmodligen kommer fortsätta göra då de laddats upp och sparats hos Instagram i den lägre upplösningen.

  • Är det fortfarande så att man ”tjänar” upplösning på att knäppa själva bilden med telefonens egen kamera-app och sedan ladda upp bilden till Instagram, till skillnad mot att knäppa bilden med Instagram-appen?

  • Synd att det fortfarande handlar om helt kvadratiska bilder. Men ok, det är deras grej, ungefär som Twitter använder extremt få tecken och inte tycks överväga att ändra på det nånsin…