by • 18 augusti, 2015 • NyheterComments (8)680

Instagram visar snart annonser i flödet även i Sverige

Enligt Breakit så har Facebook-ägda Instagram spikat datumet då annonser också kommer till tjänsten i Sverige. Första oktober är det dags och då kommer företag kunna annonsera och nå de 2,5 miljoner svenska användarna.

Tidigare har företag marknadsfört sig på Instagram genom exempelvis modebloggare men dessa får nu konkurrens när de kan betala för att annonsera själva. Som jämförelse använde under förra året 68% av svenskarna Facebook, 28% Instagram och 19% Twitter. Totalt har Instagram 300 miljoner användare.

Källa: Breakit

 • Äntligen. Som annonsör som vill nå ungdomar är detta väldigt, väldigt goda nyheter. Nästa, Snapchat!

 • DrMuggg

  Kommer lägga ner Instagram samma dag. Trött på jävla nasare som skall ha direktkanal in i min telefon.

 • StefanBP

  Du betalar inte en krona för instagram! Förstår faktiskt inte hur du kan klaga, hur tycker DU att Instagram ska tjäna sina pengar?

 • Jesper Blohm

  Gammal stöt
  Har aldrig varit med

 • Pucko

  Påminner om en knarklangare som, till en början, ger lite gratisprover till kidsen… (c:

 • DrMuggg

  Så länge det är gratis är det väl värt det. Att betala genom att släppa in reklam, sorry men då får de nöja sig med en kund mindre.
  Hur jag tycker att de skall tjäna sina pengar är väl skit samma, eller sitter du i ledningsgruppen?

 • StefanBP

  Förstår inte riktigt om du är seriös eller inte. Men om man använder en tjänst som man gillar, så är det ju av egenintresse att tjänsten kan vara kvar, då krävs ju i långa loppet att tjänsten går runt ekonomiskt och gärna med vinst så den kan utvecklas. Hoppas du förstår att det inte är gratis att driva instagram och liknande tjänster.

  Sen den eventuella vinst som betalas ut till ägarna, kan mycket väl investeras i nya projekt och tjänster som i framtiden blir nya favoriter. (Inte alla som bara köper Ferraris för pengarna).

 • DrMuggg

  Skulle väl kunna tänka mig betala någon låg avgift för att slipa reklamen.

  Samma som hos min frisör, jag vägrar betala rabatten hon erbjuder, inisterar faktiskt på att betala fullpris – för jag vill bli klippt av hene om två år också.

  Men instagram har vart en gratistjänst, den är en hobby/nöje och ett sätt fälja vänner vad de gör.

  Problemet med alla dessa bolag är ju att de aldrig stoppar. Det blir mer och mer reklam, opt-out tas bort, appar görs om, tredjepartsappar läggs ner och vips så är hela tjänsten så kass att man lägger ner det öht.

  Jag är trött på att vara handelsvaran i den ekonomiska kalkylen.

  Kan inte något få vara bra nån gång? Varför måste allt som är bra förstöras.

  Att använda Twitters egen app t ex gick ju inte det sista, så mkt reklam och skit så man orkade ju inte läsa. Inte vart där på ett tag så det är oklart om samma sak hänt i tredjepartsapparna. Annars kommer det väl snart, att även de MÅSTE ta med reklamen….

  Så mycket som bara blir sämre nuförtiden.