by • 6 juli, 2010 • NyheterComments (8)644

Internetdelning på iPhone, nu även med Halebop

tetheringEfter ett långt tags väntan för alla iPhone-kunder hos Halebop har de äntligen nu löst problemet med internetdelning som innan inte tidigare varit möjligt utan andra metoder, såsom att jailbreaka. Väldigt positivt för alla oss Halebop-kunder (jag en av dem) där ute som längtat efter denna funktionen sedan iPhone OS 3.0.

För att aktivera funktionen går du bara in i Inställningar > Allmänt > Nätverk > Mobilt Datanätverk och trycker på ”Återställ inställningar” och sedan bekräftar. Efter detta kommer en Internetdelnings-menyn dyka upp för dig under Mobilt Datanätverk.

 • Mattias E

  Någon som varför de inte kunnat erbjuda det innan? ”Alla” andra har ju erbjudet detta i över ett år nu….

 • På grund av att deras APN inte stödde det var skälet. Nu går deras APN under Telias, vilket löser problemet.

 • Dan

  Det var ju inte en dag för tidigt. Jag trodde dom hade bestämt sig för att inte tillåta det. Nu ökar chansen från obefintlig till låg att jag behåller Halebop när min bindningstid går ut…

  Att problemet var deras APN var ju egentligen bara skitsnack, fram till iOS 3.1 (tror jag det var) så gick det utmärkt att få igång det genom att bara ändra en inställning (från telia.se till halebop.se har jag för mig). Sen täppte Apple till hålet som gjorde att man kunde ändra på den inställningen utan att jailbreaka…

 • Peter

  Felet var att halebop inte är någon officiell operatör enligt Apple, utan detta är bara Telia, Telenor och Tre som är i dagsläget. såldes stödjs endast deras APN, i telias fall online.telia.se. Det som hände efter iOS 3.1 var att Apple slutade stödja osignerade profiler.
  Att installera en profil som bytte ut APN från telias till halebops slutade således fungera, då denna profil ej signerats av Apple.

  Lösningen: Halebops kunder tillåts använda telias APN: online.telia.se vilket också är default inställningen i telefonen. Det är detta halebop kallar ”Ett stort arbete”. Men jag klagar inte!:)

 • Äntligen fungerar detta, vilket är något vi har jobbat på under en längre period.

  // Sandra
  Halebop support

 • Jag använder istället ett usb-modem till min bärbara, tycker det är mer praktiskt.

 • Mattias

  OT: Enligt Halebops kundtjänst är det inte möjligt att lägga till Halebops röstbrevlåda till Voicemail under Phone i Iphone iOS4.01. Beror det också på att Apple inte betecknar Halebop som en officiell operatör etc? Jag vet iofs inte hur Voicemail-tjänsten funkar på ett Telia-abg, men om det är en vettig funktion är det riktigt störigt om den inte funkar på ett Halebops-abg.

 • siv thuresson

  hej kan du hjälpa mej att flytta över min telefon privat till företag 0767900846 tack mvh siv thuresson