Övrigt

iOS 7: Så här borde Safari hantera öppna flikar på iPhone

Koncept-flikarKoncept-flikar – iCloud

Brent Caswell heter en bloggare som har tänkt ut och knåpat ihop en grafisk demonstration om på vilka sätt Safari skulle kunna förbättras på en rad olika punkter. Caswells idéer tar upp de flesta förbättringsområden, så som en ihopslagning av sök- och adressfältet, förbättrade bokmärken med favicons, delade bokmärkesamlingar med mera. Han anser också att Safari borde kunna ta emot notiser från utvalda sajter och tjänster.

Men hans absolut bästa idé är på vilket sätt hanteringen av öppna flikar kan förbättras. Bilden ovan är från Caswell och demonstrerar tydligt hur mycket mer praktisk flikhanteringen skulle vara om fler flikar visades på en gång. Idag ser du en flik i taget, och att bläddra från första till sista fliken är onödigt mödosamt.

Via en knapp längst ned tänker sig Caswell att det enkelt ska gå att nå de iCloud-synkroniserade flikarna, något som idag nås i bokmärkeslistan.

Något som Caswell inte tar upp är var i flikordningen iOS placerar nya flikar som öppnas från tredjepartsappar; de placeras till höger om den flik som för tillfället visas i Safari. En mer konsekvent hantering av sådana nya flikar vore också önskvärt i iOS 7.

Se Brent Caswells alla förbättringsförslag på hans blogg

VIA: CULT OF MAC
KÄLLA: BRENT CASWELL
Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!