by • 1 augusti, 2009 • NyheterComments (11)206

iPhone 3GS tog slut på bara några timmar

iPhoneMånga kunder har rapporterat hur de börjat köa redan på förmiddagen för att få en iPhone 3GS men att dessa tagit slut långt innan. Enligt samma källor skall tilldelningen av svart iPhone 3GS 32 GB varit den som flest velat ha men som det också funnits minst av.

Vår egen Gabriel Malmqvist från Macradion fick svaret från Telia-butiken att leveranstid på en sådan är upp till en och en halv månad två till tre veckor. De enda som vi pratat med som haft en chans att få tag på en under går eftermiddag är de som handlade hos Telenor, huruvida det är för att företaget fått större tilldelning eller att de sålt mindre är oklart. Jag skulle gissa på det sistnämnda då de fått mest kritik för sina priser.

Detta var väl rätt väntat, trots många analytiker och andras (Pontus Jeppsson är dock storsint nog att erkänna sitt misstag) olyckssång efter att iPhone 3GS lanserats. Apple visade dock redan första försäljningshelgen att man sålt minst lika många som man gjorde med iPhone 3G trots att 3GS började säljas i radikalt färre länder. Detta gjorde också att Sverige-lanseringen förmodat blev försenad ett par veckor och att tilldelningen blev mindre.

 • hmm får hoppas jag får min förbokade 3GS iaf. noterade att flertalet av dom som bokade via sms erbjudandet fick mobilen redan i fredags… jag har bara fått ett ruttet kontrakt hemskickat att signera :) men men den som lever får se :)

 • Joste

  Jag ringde till telenorbutiken dagen innan och bokade en 32gg… på fredag morgon ringde dom upp mig… det var bara och traska ned till butiken och hämta vid lunchtid. Perfekt!! (men då var samtliga ex. oxå slut på den butiken). Ingen är mer nöjd än jag just nu! ;-)

 • Sälen

  Jag var in till telia idag, de hade naturligvis inga kvar men han lovade mig en innom 2 veckor. :)

 • Joste

  En kort fråga: Hur bevarar jag batteriet på min nya 3gs bäst i det långa loppet? Ska man alltid låta den ”dö”… innan laddning?

 • @Joste: Med tanke på att den laddar när du kopplar in den till din dator för att synkar musik, adresser, kalendrar osv så har du nog inte så mycket val just där :)

 • Joste

  @Esse: Oj, tänkte inte på den lilla detaljen! :-)

 • @Joste: Det är säkerligen ingen fara med batteriet, när ditt batteri börjat dö ut så har Apple säkert släppt en ny fräsch version du bara måste köpa :-) min iPhone 3G rockar på fortfarande utan problem och var köpt på releasedagen.

 • Markus

  Vet inte om du använder exchange eller liknande. Men kör du active sync och slår på push drar den absurt med batteri. Ändrar du till att polla med 15 minuters intervaller dubblar du batteritiden.
  Beror ju iofs på vad man värderar. Att se mailen i realtid eller slippa ladda varje dygn…

 • Joste

  Rent teoretiskt, om man inte är beroende av synkning var och varannan timme, så tror jag att det är bäst att låta batteriet ”självdö” innan man laddar upp igen. (Jag har dålig erfarenhet av min MBP). Vad tror ni?

 • @Joste: Det finns ju lite olika teorier där, det ena är att man inte skall låta dem bli halvladdade och sedan ta upp dem för att ”minnet” i batterierna ställer om sig till det, detta gäller, så vitt jag vet, inte Macar, iPods och iPhone. Det andra är att alla batterier har en viss cykel, laddar du det tomt och laddar upp det igen stup i kvarten så avverkar du dessa cyklar snabbt. Detta gäller i allra högsta grad Macar, iPods och iPhone.

 • Joste