by • 18 juni, 2010 • NyheterComments (8)303

iPhone 4 är en snabbis – har 512MB RAM

Macrumors avslöjade nyligen att den kommande godbiten iPhone 4 kommer ha ett RAM-minne på 512MB, en halv gigabyte. Jämförelsevis med Android-telefoner är detta inget stort, men jämfört med Apples andra produkter är det just på grund av det skälet av att iPad endast har 256MB RAM som iPhone 3Gs. Alltså, iPhone 4 är en snabbis!

Macrumors

 • jakob pålsson

  bör inte ipaden få sig en liten uppgradering i och med detta?

  känns väl ganska konstigt att en maskin som kostar minst det dubbla priset har hälften av minnet…

  btw tror ni att ipad ”2.0” kommer att få mer liknande eller samma design som iphone 4?

 • frippan

  riktigt skönt att den kommer med 512MB, då kanske man kan ha igång lite program i bakgrunden utan att allt minne tar slut.
  Detta borde ju betyda att det borde komma en uppdaterad iPad snart, kanske redan under hösten?, lagom till den internationella releasen.

  liten rättelse dock:

  iPhone 3gs: 256MB
  iPhone 3g: 128MB

 • Mattis

  Nu vet jag inte om jag ska vänta in nästa iPad. Eller om man ska köpa en ändå när den släpps i sverige. Det är ju endel som man kan räkna med som kommer i nästa version. Gyro och 512 mb i minne

 • frippan

  Vi kanske även får facetime I nästa IPad?

 • Tack frippan. Det är nu fixat!

  Jakob: iPad kostar inte mer än en iPhone. Du får räkna in i priset att iPhone säljs med abonnemang för priset du tänker på. Dessutom är det ett bra tag innan iPad uppdateras igen, den har ju inte ens hunnit komma till Sverige ännu…

 • CJE

  512 MB RAM behövs säkert _främst_ för nyare och mer krävande program som _exempelvis_ iMovie. Mer RAM i sig gör inte iPhone snabbare. Det är ju processorn som står för prestandan.

  Jag börjar tro att Apple har satt systemkravet för multitasking till 256 MB. Därav att iPhone 3G inte kommer få det (även om den som verkligen vill kan få det men då blir det inte lika bra som på 3GS och 4) – inte för att iPhone 3G är ”gammal” utan alltså på rent tekniska grunder.

  512 MB är även en fördel för framtida iOS-versioner :) Även om jag inte är den som ställer mig i kö utanför Televerkets butiker för att köpa en iPhone ;)

 • cmlewan

  Det lutar väl att jag går över från iPhone (3GS) till Android som förstatelefon nu (söker mer öppenhet och flexibilitet i själva OS:et), men riktigt trevligt med hårdvaran i nya iPhone 4. Den ÄR bra. Det här är ytterligare ett exempel på detta. Och jag har inte bestämt mig helt. :-)

 • CJE

  Ingen kameraknapp på Iphone ännu…