Övrigt

iPhone nano och bättre MobileMe till sommaren

mobile_me

The Wall Street Journal följer upp den den artikel från Bloomberg som vi skrivit om tidigare om att en mindre iPhone är på gång lagom till sommaren. Men den verkar inte vara den enda nyheten som planeras till sommaren. Förutom att OS X 10.7 Lion är på gång så kommer vi också vi se en stor förbättring av Mobile Me.

När det gäller iPhone nano så citerar The Wall Street Journal en källa som sett en prototyp av den nya modellen att den kommer vara ungefär hälften så stor som nuvarande iPhone. Jag vet inte riktigt vad jag ska tro om detta. Även om modellen bygger på äldre komponenter och säkerligen saknar en del finesser som GPS och dubbla kameror för att få ner storleken så verkar det underligt att Apple skulle släppa en iPhone med så liten skärm.

Om vi nu återgår till MobileMe så ska den bli en gratis och komma att användas som en lagringsplats för din musik och dina bilder, filmer med mera. Säkerligen kommer en premium-modell också att finnas om man kanske behöver mer plats eller andra finesser men det är bara en gissning från mig. Fördelen med att den blir gratis och ingår är att Apple då vet att alla användare har tillgång till MobileMe och då kan integrera det mer i sina produkter.

Steve Jobs är också involverad i dessa produkter även om han är hemma och vilar upp sig från sin sjukdom. Han sägs vara i kontakt med Cupertino via telefon och mail för att leda arbetet så han verkar inte släppa kontrollen och det får man ju säga känns tryggt.

Läs också Esses fredagskrönika på ämnet Apple-moln.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!