by • 27 februari, 2009 • NyheterComments (10)281

iPhoto ’09 har lätt för att hitta ansikten i allt möjligt

screenshot-2
Bild: Jeremiah Nilsson

Ni som nyligen gått över till nya iLife ’09 och börjat använda er av iPhoto’s nya ”Faces” funktion har förmodligen någon gång råkat ut för att den lyckas hitta ansikten i allt möjligt som du kanske aldrig trodde att den skulle hitta ett ansikte i. ”Faces” hittar ansikten i det mesta faktiskt. Det kan vara allt från husbilder till maträtter så länge den har en form av ögon och en mun. Ibland hittar den inte ens ansiktet på bilden, utan prioriterar det som den tycker liknar ett ansikte istället som till exempel en köttbulle, vilket gör det hela ännu mer komiskt. 

Har du stött på denna komiska händelsen på någon av dina egna bilder ännu? Berätta och diskutera gärna!

 • Det syns ju att det är ett ansikte på köttbullen! ser ut så juh!

 • Är medveten om detta John! :)

  Valde just den bilden för att jag tyckte att man enkelt kan se formerna i den, fast det är en köttbulle.

  Bara för det ska du få dig en klurig en. ;)
  http://flickr.com/photos/tonytastic/3236093968/

 • Zop

  iPhoto ’09 hittade ett ansikte i en chipsskål. Förutom det har jag inte sett några underligheter än så länge.

 • Peter

  Hi hi det kanske är en spegelbild i köttbullen av den som tog fotot. Om det är så så är ju iPhoto 09 riktigt välgjort att den till och med kan se spegelbilder i köttblular.

  Hi hi skämt åsido. Jag har faktistk varit med om att den har hittat ansikten i lite allt möjligt även hos mig men det händer ju inte sådär jätteofta och det är ju lätt att bara ta bort rutan för det området. Jag tycker faktiskt att ansiktsigenkänningen fungerar riktigt bra. Jag är riktigt nöjd.

 • Pontus

  Samma sak här. iPhoto har hittat personer på alla möjliga konstiga ställen. Tex här För utom att den hitta ansikte på konstiga ställen så tycker jag att det annars fungerar bra.

 • Christer Berdén

  Det är ju helt klart ett ansikte, men det är ju inte ett av de första jag vill tagga :D

  http://idisk.mac.com/christerberden/Public/Skitch/Bild_1-20090228-072538.jpg

 • Jag märkte att mitt iPhoto höll sig borta från det mesta som inte var ansikten tills det att jag började tagga folk från sidan, då började den också påvisa både det ena och andra som bilder.

 • Thor

  Det är något som jag har ställt mig frågande till, ska man bara lägga till ansikte på folk som är med i bild med ansiktet eller ska man tagga som man gör i facebook. Det är ju faktiskt lite skilda funktioner tagga / faces. Och hur mycket förstör det ansiktsigenkänningsfunktionen om man börjar tagga folks bakhuvud?
  Hur gör ni?

 • Peter

  Jag har också tänkt på det att det kanske förstör ansiktsigenkänningen om man taggar folks bakhuvuden och sånt.
  Jag hade till exempel en bild på ett rum och så hängde det en tavla med en bild på min brorsa som bäbis men då beslöt jag mig för att inte skriva in att det var min bror för jag tänkte att det skulle förstöra för framtida igenkänningar. Man har ju trots allt förändrats en del sedan man var bäbis.

 • Hahaha, ciderflaskan var ju bäst! :P