Övrigt

Förhandslyssning på iTunes på väg tillbaka till 30 sekunder igen (uppdaterad)

Apple gick 2010 ut med att de nu erbjöd 90 sekunders lyssning på alla låtar som är över 2 minuter och 30 sekunder långa, från att ha varit 30 sekunder fram tills dess. Nu rapporteras det att utvecklingen är på väg åt andra hållet; en del låtar och hela album är åter tillbaka på bara 30 sekunders förhandslyssning.

Varför Apple återgått till 30 sekunder för dessa specifika spår är ännu oklart, likaså ifall hela musikbiblioteket på iTunes går samma öde till mötes.

När Apple först introducerade den längre förhandslyssningen rapporterades det om licensieringsproblem med de olika bolagen. Eventuellt är det samma faktor som ligger bakom det faktum att förhandslyssningen nu begränsas till 30 sekunder.

Vi kan hoppas att det är så att Apple förbereder sig för hur de ska börja erbjudaoch marknadsföra strömmad musik med det snart förvärvade Beats Music och därför inte anstränger sig gällande licensiering för förhandslyssning.

Uppdatering: Macrumors har märkt av att en del av de låtar som fått förhandslyssningen nedkortad till 30 sekunder nu åter igen ligger på 90 sekunder. Det hela kan alltså röra sig om en bugg eller ett misstag.

[source:http://www.macrumors.com/2014/07/10/apple-cuts-song-previews/ “Macrumors”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!