Övrigt

Jämförelsevideo visar vad nya Fusion Drive går för

[youtube id=d0M6pv9qAH4]

Apples nya uppgradering till Fusion Drive för iMac och Mac mini må kosta en hel del, men verkar öka prestandan betydligt vilket kan rättfärdiga det höga priset. Skillnaden i de två Mac mini-modellerna i klippet ovan är minst sagt påtaglig.

För en 1TB Fusion Drive får du lägga till 2450kr på orderbeloppet – vad kostnaden för 3TB-varianten kommer bli är ännu oklart, då Apple av någon märklig anledning begränsat utbudet av Fusion Drive beroende på Mac-modell. De Macar som kan få Fusion Drive kan heller inte alla få den stora varianten med 3TB lagringsutrymme.

Instegsmodellen av Mac mini kan inte alls köpas med Fusion Drive, du måste välja den dyrare modellen för att ens få fram valet. Mac Pro är också helt borträknad, oavsett vilken modell du väljer- För iMac-modellerna är det samma som för Mac mini; instegsmodellen med 21,5″-skärm kommer ej kunna uppgraderas med Fusion Drive, och om de andra modellerna både kan få 1TB-varianten och 3TB-varianten får tiden utvisa när de nya iMac-modellerna väl börjar säljas.

Det är irriterande begränsningar som du som kund antagligen gärna vill ha en konkret anledning till. För efter att ha sett klippet ovan är det förmodligen inget snack som saken egentligen; har du råd bör du köpa till en Fusion Drive till din nya Mac.

För er som är intresserade av att lära mer om Fusion Drive kan ni dels läsa vår artikel om begräsningarna i Fusion Drive som Apple själva stakat ut, samt en sedvanligt djupgående artikel Ars Technica som tar upp det mesta som är värt att veta om Apples nya hårddisksystem.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!