Övrigt

Jawbone presenterar en fickvänlig Jambox

Jawbone har presenterat en ny modell i sin högtalarserie Jambox. Tillskottet är den mista modellen som fått namnet Mini Jambox och är inte större än 154 x 24,5 x 58 mm med en vikt på 255 gram. Vad som dock inte är lika minimalt är priset.

I USA kommer den kosta $179 vilket kan jämföras med mellanmodellen som är $30 billigare och i Sverige ligger på 1 349 kronor. Den stora, Big Jambox, som vi tidigare recenserat ligger på 2 490 kronor ($299).

jambone_mini_red

Funktionsmässigt så skiljer den sig inte från sina större syskon. Det är helt enkelt en trådlös Bluetooth-högtalare med ett uppladdningsbart batteri och mikrofon så den kan fungera som högtalartelefon för konferenssamtal. Uppspelningstiden för musik anges till 10 timmar. Vill man eller kan man inte använda Bluetooth så finns också en 3,5 millimeters ljudingång som backup.

jambone_mini_pocket_app

Dessutom finns en kompletterande app för Android och iOS som låter dig ställa in funktioner som hantera spellistor från Spotify, iTunes och Rdio m.m. Det går också att justera 3D-ljudet och välja röst med appen. Versionen för Android har dock inte stöd för alla funktioner ännu men det ska komma senare.

Mini Jambox kommer finnas till försäljning senare denna månad och kommer i färgerna Red Dot, Silver Dot, Graphite Facet, Blue Diamond, Aqua Scales, Purple Snowflake, Yellow Dot, Orange Dot samt Green Dot.

Hur den låter ljudmässigt kan vi förstås inte uttala oss om men de tidigare modellerna har varit riktigt bra men nu är konkurrensen betydligt hårdare på marknaden och med ett pris som nog kan avskräcka en hel del kan Mini Jambox nog få det tufft. Fördelen är storleken och om man vill kunna bära med sig en liten högtalare vart man än går ser dock Mini Jambox ut som en bra lösning.

[source: http://content.jawbone.com/static/www/pdf/press-releases/pr-090513.pdf “Pressrelease”]

Läs också:

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!