Övrigt

Julkalendern 2012 – Lucka 1: Spelkonsolen Pippin

Pippin

I Allt om Macs julkalender  kommer du att kunna följa 24 historiska tillbakablickar av kända och okända Apple-produkter. Vissa framgångsrika medan andra aldrig ens kom ut på marknaden.

Vi börjar med Apples spelkonsol. Ja du läste rätt – i samarbete med japanska Bandai släpptes Pippin på de japanska och amerikanska marknaderna (år 1995 respektive 1996).

[youtube id=cv0uHVSMz2A]

Det var en Mac förklädd som en konsol och operativsystemet var 7.5.2. Till den fanns det handkontroller, tangentbord med ritplatta, modem och vanligt tangentbord. Handkontrollerna hade scrollhjul på sig och systemet använde sig utav muspekare vid behov. Idéerna vad som skulle kunna ha gått att göra på konsolen var det inget fel på men de realiserade i praktiken aldrig.

Som alla konsoltillverkare vet så baseras framgången på deras produkt efter antal kvalitativa spel och program och till Pippin fanns det endas 80 titlar (16 i USA) tillgängliga. En av dem var exempelvis Netscape navigator. Än i dag går vissa av dessa att köra på gamla Macar med system 9.

[youtube id=nhYnfppEKzA]

Priset på 600 dollar hjälpte inte till och vi kunde få en Sony Playstation för betydligt mindre pengar.

Inte ens 100 000 enheter tillverkades varav cirka hälften aldrig såldes till slutkund.

Nästan alla moderna Apple-produkter har haft en föregångare som misslyckats – kanske får vi se ett andra försök i form av nästa generations tvlösning från Apple.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!