by • 29 maj, 2012 • NyheterComments (30)553

Läckta bilder skvallrar om nya iPhone

19to5macblackandwhite

Bilderna du ser här kommer ursprungligen från reparationsföretagen UbreakiFix och iFixYouri, samt från källor till 9to5Mac, och de båda verkar anse att bilderna är autentiska, vilket även vi får känslan av när vi tittar på bilderna. Med det sagt kan detta lika gärna vara en tidig, slopad design och inte alls den slutgiltiga designen Apple valt för deras nästa iPhone-generation.

Det mest slående är definitivt att denna modell verkar vara tunnare än nuvarande iPhone 4/4S, samt att Apple med denna generation kan komma att använda den tidigare beryktade, mindre dockkontakten som förmodligen kommer få en hel tillbehörsindustri att skrika av smärta.

Vidare tyder dessa bilder på att baksidan och metallramen kommer sitta ihop mer tight än i nuvarande modeller, och inge en slags unibody-känsla likt Macbook Air och Pro. Baksidan på dessa bilder har ett slags metallstycke (aluminium?) som täcker stora delar av baksidan, och som ser fantastiskt fult ut. Det har länge sagts att metall på baksidan skulle störa antennsignalerna för mycket, varför många länge uteslutit en metallbaksida i kommande iPhone-modell, men kanske har Apple ett lyckats med ett nytt, tekniskt trick.

FaceTime-kameran på framsidan har enligt denna modell fått flytta på sig och är istället placerad centrerat över högtalaren, likt iPod Touch. På undersidan ser vi förutom en ny dockkontakt också vad som verkar vara en större högtalare – eller i alla fall en längre högtalare.

På undersidan hittar vi nu även hörlursuttaget som alltid annars varit placerad på ovansidan i alla de fem tidigare iPhone-modellerna, vilket klingar harmoniskt med en tidigare läckt bild där dockkontakten och hörlursuttaget sitter på samma komponent.

Det har ju tidigare varit en hel del rykten och spekulationer kring hur stor skärmen kommer vara på nästa generations iPhone, och av dessa bilder att döma verkar det senaste ryktet vara det som bäst kan passa in; en lika bred med 176 pixlar högre skärm i formatet 16:9 (tänk er en extra rad med ikoner på hemskärmen).

Hoppa över till 9to5Mac för mer högupplösta bilder.

KÄLLA: 9TO5MAC, MACRUMORS
 • Anonym

  Aaah, kommer att bli grymt snygg och tunn, ramen runt ser ut att ungefär vara lika tunn som på nuvarande iphone men att baksidan och skärmen inte går ut 2-3mm som på iPhone 4s ! Svart ram gillar också :D

 • Tonårsjesus

  Bara jag dom tycker det ser skumt ut när det inte är alu. på hela baksidan? Hoppas det blir hela baksidan sen som på iPad mm.

 • Jonte

  Hoppas verkligen inte att hörlursuttaget sitter på undersidan..

 • Dan

  Jag tror inte att tillbehörsindustrin kommer att skrika så värst högt över en ny kontakt. Helt plötsligt måste alla som uppgraderar köpa nya tillbehör också. Dessutom kommer dom 10 första (typ) som använder den nya kontakten att få många spaltmeter i pressen. Dom som är långsamma på att anpassa sig för den nya kontakten kommer dock att få lida för det…

 • CJE

  Skitdesign. Kameran sitter fel som på alla iPhones, ingen kameraknapp och pajas-dockkontakten… Högtalarna bör heller inte sitta på kortsidan för man täcker för dessa med händerna… Tacka vet jag Nokia som vet hur man ska konstruera mobiler.

 • Tonårsjesus

  Hörlursuttag på undersidan känns mer logiskt ändå. Var emot det förr med men om man tänker på det och testar. Så är det logiskt.

  Man måste ju vända telefonen idag när uttaget sitter på ovansidan. Om man gör något på telefonen och sen lägger den i fickan så blir rörelsen mer naturlig om uttaget är på undersidan. Testa. Jag tycker det iaf.

  Har kollat på bilderna igen och den är verkligen inte snygg alltså. Ser förjävligt ut med aluminiumen bara på en del av baksidan.

  Verkar som stora grejen i iOS 6 blir nya kartor med som jag var rädd för. Sucksuck suck. Hej då iPhone. Nu blir det en Samsung eller HTC om den ska seut sådär och om iOS 6 inte utvecklats bättre än med nya kartor.

 • Julian Castaneda

  Tonårsjesus, om du på fullaste allvar tror att kartorna är det enda som kommer att uppdateras i iOS 6 så ja då är det beklagligt. Väldigt beklagligt. Sedan kan jag hålla med om att bilden ovan är skitful. Äkta eller fejk, spelar ingen roll telefonen ser ut som skit, baksidan ska endast vara i alu och inte som nu, det ser förfärligt ut.

  Men å andra sidan kan jag bara inte tro att det här är nästa iPhone, inte den slutgiltiga modellen alla fall, för om det skulle visa sig vara det, så kommer Apple förlora stort på det. Varför? För att den ser ut som SKIT.

 • Julian Castaneda

  Sen hade de ju gärna fått byta form, men jag antar att de har fastnat i iPhone 4 labbet. Vacker design men den håller verkligen inte ett år till 2013. Men men…

 • Tonårsjesus

  Varför inte? Har du läst något annat om iOS 6? Vad kom i femman, ett halvfärdigt notiscenter där man kan ha aktier och vädret fast. Wow. Eller kameraappen på låsskärmen, inte får vi välja en egen app. Nej nej.

  Ärligt talat, iOS var engång i tiden riktigt brq och klart bättre än allt annat. Men Android har ju kommit ikapp och gått förbi. Apple verkar tro att dom kan köra samma tänk med iOS som med sina prylar. Att det dom tycker är smart, snyggt osv är vad vi vill ha. Men det funkar ju inte? Nä Android visar hur mycket smarta funktioner som helst.

  Tog tamejfan till version 5 av iOS innan vi kunde ha flera mailkonton om jag inte minns fel…bara en sådan sak. Jag tycker att nu jobbar dom bara på att hitta på nya funktioner än att faktiskt göra dom funktioner som redan finns bättre.

 • Siavash Vatanijalal

  @Dan: Ja, du har ju GIVETVIS helt rätt. De skriker av ett potentiellt ekonomiskt rus! :) Om Apple är Apple kommer de kanske höja licenspengarna för dock-kontakten i och med denna, nya kontakt.

  Som sagt, och som Julian säger, det finns inget som säger att detta är en slutgiltig design av nästa iPhone-modell. Apple har i mina ögon på väldigt länge inte lanserat något direkt fult, kan inte tänka mig att de gör det denna gången heller.

 • Dan

  @Tonårsjesus: Smaken är som baken. Själv så är jag helnöjd med det jag har i iOS. Jag är övertygad om att iOS 6 kommer att innehålla en hel del förbättringar, men eftersom systemet blir mer och mer moget så kommer det att vara mindre och mindre WOW-känsla över det.

  Det som jag tycker är värt att ta upp som kom i femman är notiscenter, iMessage, Wi-Fi-synkning, Uppdatering direkt i telefonen, AirPlay, Siri. Inte så mycket WOW, men sådant som Apple förmodligen lagt väldigt mycket utveckling på, och som dom fick mycket kritik för tidigare. Förmodligen kommer en del sånt att lösas i iOS 6 också. Jag gissar på att notiscentret och kameran från låsskärmen som fortfarande är i version 1 kommer att förbättras till exempel.

  Flera mailkonton har jag haft på min iPhone hela tiden vad jag minns, betydligt längre än iOS 5.

 • Dan

  @Siavash: Om Apple höjer licenspengarna så kommer tillbehörsföretagen att gråta hela vägen till banken. Dom kommer att gnälla en massa, och sen ta ut det dubbla från oss som köper deras prylar. Fast jag tror inte att Apple kommer att höja licenspengarna så blodigt mycket.

  Självklart säger inte dom här bilderna så mycket, mer än att Apple tar fram prototyper och exprimenterar, men att dom byter ut dockkontakten är ett väldigt naturligt steg att ta. Som jag ser det så är den med sina 10 år (tror jag) tvåa på listan över Applekontakter som överlevt längst, där ettan borde vara ADB-porten (12 år). Det är hög tid att Apple inför en kontakt som inte begränsar hur liten iPhonen kan bli…

 • Tonårsjesus

  @Dan alla dom sakerna har ju Android haft långt innan vi fick det, tyvärr.

  Det med kontakten, var inte det ett EU beslut att alla måste ha mini-usb eller vad det var?

 • Dan

  @Tonårsjesus: Det är mycket möjligt, vi har å andra sidan ett antal fördelar som inte Android har. Fast Siri hade väl inte Android? Det är en smaksak vad det är som man tycker är viktigt i telefonen.

  Som jag förstått det så kommer Apple runt mini-usb-kravet genom att den går att ladda med en USB-kabel, dvs att det är kabeln och inte laddaren som är special.

 • Tonårsjesus

  Dom har ju sin siri ”s voice”.

  http://feber.se/android/art/243627/samsung_s_voice_vs_apple_siri/

  Ah ja, jag har alltid älskat apples prylar, men mobilen har jag inte mycket förr längre tyvärr. Får fortsätta njuta av Mac minin, iPaden, iPoden mm och hoppas på att iPhone 6 blir riktigt bra.

 • Tonårsjesus

  *för

 • Dan

  @Tonårsjesus: Jaja, nu ja, jag syftade på att dom inte hade någon variant på Siri ”långt innan vi fick det”…
  Så lär det vara med nästa version av iOS också, Apple kopierar en del som finns hos Android, och kommer med en del annat som är helt nytt som kommer att kopieras till Android…

 • Julian Castaneda

  Tonårsjesus: Jag är också besviken över bilderna. Alla är det. Google is your friend. MEN, det finns ett men. Det KAN INTE vara nästa modell av iPhone. Det går inte. De måste själva förstå att samma form är som att ta död på en av deras bäst sålda produkter.

  Den måste få en stor re-design för att folk ens ska köpa den, de går inte att sälja på namnet längre. Steve är död, världen ville ha en iPhone 5 förra året men vi fick en ny iPhone 4 med Siri. iPhone 5 MÅSTE vara något helt nytt, i design, form, och i OS. Allt annat är löjligt. Om Apple släpper den där fula saken som visas på bilden och inte gör något iOS kommer iPhone att gå under. Kan låta löjligt men det är sant.

  Det behövs inte mycket för att skapa en ny form, det borde Ive göra på en tråkig söndag. Kan ju knappast tagit 2 år att skapa,,,,,det där? Jag vet inte men jag är kluven, det här får inte vara nästa iPhone.

 • Tonårsjesus

  @julian

  Du är optimisten och jag pessimisten i detta fallet…du rörde vid det själv. Steve finns inte mer. Tim har uppenbarligen inte samma feeling, ingen kan ha den visionen som Steve hade. Kolla bara utseendet för apple tv dom Steve rejecta för något år sedan som nu Tim godkände…

  Bilderna är tyvärr äkta tror jag. När det är så många och från dom sidorna som alltid haft rät mer eller mindre förr…så tror jag det. Hur många bilder har vi sett såhär innan som inte visat sig vara sanna? Jag kan inte komma på någon/några. Minns dock läckta bilder på äldre iPhones, iPod Nano osv osv som stämt klockrent.

  Som sagt, tror tyvärr att det där är den nya iPhonen. Apple utan Steve kommer inte vara det Apple vi är vana vid. Det visste vi alla och den tanken tänkte nog vi alla den dagen vi fick reda på att han dog.

  Sägs ju iofs att han haft ett finger med i designen av iPhonen. Men det behöver ju inte betyda att detta är den, Tim kan ju ändrat designen/förkastat den eller så var det denna. Steve har ju gjort mindre bra saker med…

  Nåja, hoppas verkligen att jag har fel men tyvärr, för mig visar det för mycket på att det är nästa iPhone. Som jag sa tidigare. Ser den ut så och iOS 6 ”grej” blir kartor och mindre förbättringar (som det visat sig hittils). Då kommer jag byta till Android. tror många kommer göra samma sak. Var inte ens imponerad av iOS 5 tyvärr…

  Jag hade hoppats och hoppas fortfarande att Tim skulle öppna upp lite. Inte låsa in oss, på ett dåligt sätt. Innan har vi varit inlåsta på ett bra sätt tycker jag. Men iOS 4 och 5 har varit på ett såligt sätt på många punkter tycker jag.

  Men…jag tänker att det kanske är bra om iPhone 5 floppar? Så får Apple sig en tankeställare. Att dom inte längre kan leva på namnet iPhone och lite små roliga funktioner som är kul ett kort tag bara.

 • Dan

  @Tonårsjesus: Det har kommit mängder med bilder under åren som inte stämt. Se bara iPaden som precis sålts med dubbla dockningskontakter, eller när iPhone 4S släpptes, när det till och med fanns en massa skal tillverkade för en modell som aldrig kom, då var jag helt övertygad om att det skulle bli iPhone 5 istället för 4S, för när tillbehörstillverkarna börjar tillverka, då brukade det vara bombsäkert…

 • Julian Castaneda

  Tonårsjesus: Jag håller med dig på en del punkter men inte på alla. Men om jag ska vara helt ärlig tror jag du borde gå till närmaste butik, typ i morgon eller ja, senare idag, och plocka upp en ny telefon. En Android. Det verkar som att du passar bättre in i lägret med ”öppenhet”, av det jag kan läsa som du har skrivit här. Apple kommer inte att bli öppet hur som helst så varför vänta på iPhone 5 som ändå kommer att göra dig besviken? Kan jag tycka. Att du då istället får dras med fula menyer, lagg, dåliga batteritider och ja uppdateringar som du inte lär se mycket av, är ju en annan femma.

  Men i mitt tycke har du redan dömt ut Apple. Synd. Och nej, jag har inte dömt Apple för att jag skrev att Steve är död. Det jag menade med det är att Apple har extra många ögon på sig nu och extra mycket att leva upp till eftersom folk förväntar sig att det ska göra något extra för att ”bevisa” att de fortfarande är samma starka bolag. Inget konstigt med det. Och det bör dem göra också, visa att dem kan klara sig utan Steve. Allt annat är löjligt.

  Men jag tror på Apple, och har alltid trott på Apple, och jag byter inte läger bara för att nästa iPhone kanske kan komma att se ut som tja, skit. Jag köper den ändå för det är även insidan som räknas… Hur som helst, ja det kan vara äkta bilder men den lär alla fall knappast vara klar, för Ive skulle aldrig låta den där fula prototypen släppas på marknaden…

 • CJE

  Tonårsjesus: micro-USB! Inte mini-USB!

 • Olle

  Vill man ha en ny telefon varje halvår men största skärmen och massa lull-lull får man nog vända sig till andra tillverkare än Apple. Kan lova att hur nästa iPhone än ser ut och vilka funktioner ios6 än har kommer Apple sälja otroligt många av dem.

 • Filip

  @Tonårsjesus: Steve Jobs godkände inte designen på Apple TV 2 vilket var dumt för den är väldigt fin! Han ville också döpa iMac till MacMan vilket hade varit ett konstigt namn. Allt han gjort var inte klockrent. Han hade kanske levt idag och han inte envisats om att han dieter skulle göra honom frisk innan han blev opererad. Hans visioner var otroligt bra för det mesta men utan en styrelse som kunde neka honom ibland kanske inte Apple varit där de är idag.

 • Karl

  @Olle

  En annan sak som är garanterad är att det kommer att bli en tsunami av kritik över allt som *inte* är med i det nya OS’et eller hårdvaran. Företrädelsevis av folk som inte har ägt en iPhone och aldrig heller kommer att köpa en.

  Men modellen kommer att sälja dubbelt så bra som 4S och några månader senare kommer det att komma mobiler och/eller mjukvara från Androidlägret som är ”inspirerad” av vad det nu är Apple kommer att ha som killer-feature…

  Om man kunde satsa pengar på ovanstående scenario så skulle oddset bara ge pengarna tillbaks.

 • Douglas

  Jag minns när jag såg de första bilderna på iPhone 4, och jag direkt tänkte att det där kunde inte stämma!

  Är det någon som idag tycker att iPhone 4 inte känns som en Apple-produkt? Jag tycker att den än idag är den i särklass vackraste telefonen.

  Betyder det att jag tror att dessa bilder är autentiska? Ja, jag tror det. Den här gången väntar jag nog med att uttala mig innan jag har fått hålla i en! :)

 • Dan

  @Douglas: Jag tyckte inte iPhone 4 var speciellt snygg när den kom, och jag tycker det fortfarande inte trots att jag har en 4S. Jag tycker fortfarande att min 3GS var snyggare och bekvämare, men det var också det enda som var bättre med den… :)

  På samma sätt tycker jag fortfarande att den snyggaste bärbara jag haft var min PowerBook G3, och att nuvarande MacBooks är väldigt trista med all sin aluminium…

 • Tonårsjesus

  Mycket feltolkningar nu tycker jag.

  Enda jag vill få sagt är att. Jag kan bara utgå från mig själv. Försöker inte få någon annan av er till någonting. Men jag ifrågasätter lojaliteten eller vad man ska kalla det till Apple.

  Jag har också varit emot Android osv och sett alla dess nackdelar. Men istället för att som jag kan tycka många (oavsett vad man har) så är det mycket förutfattade meningar. Android har kommit väldigt långt.

  Jag satt och jämförde en kväll själv iOS vs Android efter jag varit och pillat igen på en Android telefon. iOS är inte överlägset längre. Den som tror/tycker det är kvar i gamla tänket. Precis som många fortfarande är om Apple som viirriterar sig om när dom inte tror att man kan göra något på en Apple dator osv osv.

  Engång i tiden så gjorde Apple iOS så bra att det var helt okej att dom bestämde vad vi skulle ha och inte. För så är det ju. Men det är inte så bra längre. Det är inte nytt som när man satt helt hänförd när Steve presenterade iPhonen första gången. Är det vad jag vill ha alltid då, nej det är det inte.

  Men vad jag vill är ändå att Apple inte envsisas med att bara vad dom tycker är bäst. Som jag sagt tidigare om flera funktioner t ex att man inte ens kan få ha en genväg på låsskärmen till en valfri app. Eller sätta facebook, twitter eller vad man vill i låsskärmen. Eller använda en valfri väderapp i notiscenter istället för Apples väder som med handen på hjärtat, är värdelöst.

  Sådana saker lyser igenom det mesta tycker jag numera. OS X blev ju öppnare och idag kan man t om spela tunga spel osv. Starten till allt med intel proppar har ju till en stor del av OS X framgång. Istället för Apples egna proppar…

  Nåja. Alla är olika och har olika åsikter och vad man behöver. Men jag vill försöka ha ett öppet sinne. Vill inte sitta och vara/bli som dom Windows människor som har sina fördomar om OS X osv som funnits i alla år.

  Hoppades till iOS 4 att det skulle hända nåt. Hoppades till iOS 5. Men nope. Finns ju jävla mycket funktioner i Android som är så smarta så jag undrar, varför har inte Apple tänkt på det? Finns ingen bortförklaring för det.

  Jag har hellre mer funktioner och väljer bort dom jag inte vill ha istället för tvärtom. Så var det i början med iOS men inte längre. Det finns fördelar och nackdelar med allt. iOS har fortfarande bra saker och Android har fortfarande dåliga saker. Men personligen tycker jag att Android är vassare just nu.

  Tack för mig.

 • Dan

  @Tonårsjesus: Jag tycker att du har rätt i mycket, jag känner det lite som ett problem att jag inte har testkört Android, men jag känner att jag är övertygad om att jag trivs bättre med iOS baserad på att jag vet hur mycket bättre Mac OS är än alternativen. Men jag kan inte argumentera för att iOS är bättre, jag vet bara vad som är både styrkan och svagheten i att det är ett låst system, och kan argumentera för det på ett halvt teoretiskt plan.

  Men jag tycker att du missar att iOS faktiskt blir mer och mer öppet, även om det går ganska långsamt. I princip allt som du klagar på är instängt är nyheter i iOS 5, eller åtminstonde lite öppnare i iOS 5 än tidigare, i vanlig ordning så börjar Apple med någon instängt, och öppnar sedan upp dom delarna som behöver öppna upp, därför känner jag mig ganska lugn i att det kommer att öppnas upp i iOS 6. Samtidigt kommer det att komma andra nyheter i iOS 6 som folk kommer att klaga på att dom är alldeles för instängda.

  Jag tycker för övrigt att det är en vettig väg för Apple att gå, dom slipper göra en massa inställningar som väldigt få använder, utan dom behöver bara lägga in inställningsmöjligheter för delarna som tillräckligt många klagar över, vilket faktiskt är bättre för nästan alla, även om det går långsammare…

  Det hade dock varit väldigt bra om iPhonen hade haft samma system som Mac OS X för inställningar, att det finns en massa dolda inställningar som man kan ändra via terminalen, då kan dom som verkligen vill ändra något göra det, utan att inställningen stör upplevelsen för dom som inte bryr sig ett skvatt…

 • CJE

  Karl: 4S-uppföljaren kommer INTE att säljas i 70+ miljoner exemplar per kvartal (vilket är DUBBELT SÅ BRA som du påstår och senaste tiden ligger volymen kring 35 miljoner enheter per kvartal). Tror du verkligen själv på den ”idiot”-prognosen du ställer? ;)

  MÖJLIGEN att iPhone (3GS+4+4S+”4G”) kan nå maximalt 40-50 miljoner men det borde finnas ett tak.

  Det är inte rimligt att en mobil med snittpris på 4600 kronor + moms (=knappt 6000 kr inkl moms i Sverige) som Apple tar ut skall kunna nå skyhöga volymer på 70 miljoner.

  Jag tror faktiskt att iPhones glansdagar snart kan vara över. Apple kommer säkert tjäna grymma pengar även om volymen skulle gå ner rejält. Alternativt att Apples snittpriser halveras.

  Handen på hjärtat: SNITTPRIS på 6000 kronor. Ovanpå det vill mellanhänderna (=mobiloperatörerna) tjäna sina procent också. Är man verkligen beredd att lägga såna pengar hela tiden på en mobil? En mobil för guds skull! iPhone kostar ju mer än en BRA stationär PC inklusive skärm på 24 tum…

  Det SKA INTE VARA hållbart i längden med den strategi som Apple har använt 2007-2011 som forfarande råder. Om Apple fortsätter så här så tror jag att bakslagen kommer. iPhone kommer att bli en nischad ”premium”-produkt som folk undviker pga priset.

  iPhone lever i mina ögon enbart på den hype som råder. Även Galaxy S2 och S3 lever på den hypen. Att det vattnas nåt kopiöst i munnarna hos folk som gör att man är beredd på att hosta upp vilka pengar som helst för att skaffa sig en sån mobil.

  Ja, sammanfattat = VÄRSTINGMODELLERNA ÄR VOLYMPRODUKTERNA just nu. Och den verkligheten som vi lever i tror jag inte kommer att vara uthållig.

  …men vem vet, jag kan ju ha fel…

  (Personligen är jag så oerhört less på iPhone pga NOLL möjligheter att välja mobil och att OS:et är så förbannat jävla strikt och begränsat (man kan inte lägga in musik och bilder i mobilen från datorn och det finns ingen Bluetooth File Transfer och inte ens kan man öppna en jävla vCard via iDisk eller Dropbox trots att man skall kunna öppna dessa via MMS – vad är det för jävla pajassystem som Apple har?). Appar i all ära på App Store men Apple kan ta o skita på sig för dessa appar rättar INTE till bristerna. Hårdvaran: finns INGEN iPhone-modell med kameraknapp och finns ingen iPhone-modell med tangentbord… Och ingen iPhone med USB och ingen med HDMI. Hur svårt skall det vara att lägga in en sketen liten kameraknapp? Och varför måste kameran ligga precis i hörnet på baksidan som är en så puckad och idiotisk placering. Jag är så galet glad att det finns en vettig mobiltillverkare i vårt kära östra grannland.)

  Så nu har jag klagat färdigt på iPhone för denna gång ;)