Övrigt

Lexbase: “Vi bad Bahnhof stänga ned sajten”

Kort efter Bahnhofs pressmeddelande om att de valt att stänga ned Lexbase.se på grund av säkerhetsbrister har nu Lexbase släppt ett eget pressmeddelande. Dels förklaras det hur och varför sajten stängdes ned och att kunder inte ska behöva oroa sig för sina kortuppgifter.

Enligt Lexbase stängdes sajten inte ned på eget bevåg av Bahnhof utan snarare i uppdrag av Lexbase. Om det stämmer betyder det att Bahnhof i sitt pressmeddelande inte talar sanning. Bahnhof beskriver händelseförloppet fram till det “ovanliga beslutet” att agera och stänga ned sajten – att Lexbase skulle ha varit delaktiga i det beslutet finns det ingen som helst antydan om. Att Bahnhof själva också säger att de försökt nå Lexbase utan att lyckas gör det hela än mer märkligt.

“Inga kortuppgifter har kommit på vift”

Vidare dementerar Lexbase att några kortuppgifter skulle ha kommit på vift, och förklarar det med att betalsystemet som användes tillhandahölls av en extern leverantör för betallösningar “med mycket hög säkerhet”.

“All kraft går till att förbättra och utveckla sajten”

Anledningen till varför Lexbase haft en dålig och stundvis obefintlig tillgänglighet för pressen och varit svåra att nå förklaras med att deras talesman valde att avsäga sig allt ägarskap i företaget såväl som sin post som talesperson. Pontus Ljunggren, som han heter, avgick hastigt på tisdagen utan någon tydlig förklaring. I dagens pressmeddelande förklaras det att Ljunggren och hans familj fått motta upprepade mordhot och att det var därför Ljunggren avgick.

Vidare betonas det att Lexbase var och är en betaprodukt och som efter vad som närmast kan beskrivas som ett långvarigt stresstest med över 1,5 miljoner besökare på två dygn både visade sig ha ett flertal felaktigheter i databasen över dömda men även andra övergripande brister i systemet.

Lexbase kommer inte heller fortsättningsvis låta sig kontaktas av media då “all kraft går åt till att förbättra och utveckla sajten.”

Bahnhof har sagt att om Lexbase täpper till säkerhetsbristerna ser de inga hinder för att sajten inte kan få gå online igen.

Läs hela pressmeddelandet från Lexbase

[related]Mer om Lexbase[/related]
[display-posts tag=”Lexbase” image_size=”thumbnail” orderby=”date” posts_per_page=”3″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!