by • 4 mars, 2009 • NyheterComments (5)402

Lyssna på SR i din iPhone

srapp
Idag släppte Sveriges Radio sin första app till iPhone och iPod Touch. Det handlar inte om att kunna lyssna på SR:s kanaler live på ett smidigt sätt som många önskat, utan en app som hämtar och spelar upp SR-programmen som podcasts. Vad programet gör är att streama utvalda program till din iPhone eller iPod Touch så du på såvis skall slippa ladda hem programmen till luren.

Bland de radioprogram du kan lyssna på finner vi Tendens och Morgonpasset.

Smidigt för den med bra täckning.  Appen är gratis och kan laddas ner nu via app store.

Läs även vår artikel om vårens bästa podcast här!

 • Zop

  Det går redan att streama podcasts med iTunes i iPhonen, så det enda programmet gör är att göra det lättare att hitta SR:s Podcasts. Ett onödigt program om man inte lyssnar på många av SR:s podcasts med andra ord.

  Sedan tycker jag inte att det blev särskilt mycket lättare att lyssna eftersom man inte kan lägga sina favoritprogram som någon form av bokmärken, utan måste söka fram dem i långa listor varje gång.

 • Bluzol

  Gratisprogrammet FStream kan enkelt konfigureras så att man kan lyssna på SR:s program i realtid.

 • Pontus

  Bluzol, Det fungerar dåligt med Fstream. Har lagt in P3 men det fungerar aldrig med 3G måste vara wifi och sen när iPhonen lägger sig i viloläge så dör musiken.

 • Prinsen

  Programmet verkar inte gilla 1:a gen iphone.

 • Joakim Durehed

  Tycker att programmet är väl värt att ladda ner. Har kört det en del nu. Tyvärr, som påpekas, minns den ju ingenting. Man måste ständigt leta sig fram till det program man vill lyssna på och den kommer inte ihåg var man var om det ringer eller liknande. Det är ett måste om det skall bli ett program att använda mer i framtiden.

  Annars är det ett ypperligt komplement till iTunes.