Övrigt

Magisto – automagisk filmredigering i din iPhone

[youtube id=2YL41fGxzvY]

En ny app som heter Magisto verkar göra precis det som de flesta iPhone-ägare kan behöva. Hur många klipp har du inte på din iPhone som bara ligger där, och i princip bara tar plats. Att manuellt sitta och redigera ihop det bästa från varje klipp tar tid och är något man gärna skjuter framför sig, om och om igen.

Magisto kan göra all sådan enkel redigering åt dig, det enda du behöver göra är att välja vilka klipp som ska redigeras och välja vilken bakgrundsmusik du vill ha. Magistos servrar analyserar innehållet i dina filmklipp och väljer ut de delar som tros vara det mest spännande i klippen (fråga mig inte hur). Snygga övergångar läggs automatiskt in och och också den bakgrundsmusik du valde. Du kan välja bakgrundsmusik antingen från din musiksamling på din iPhone eller via ett låtbibliotek som Magisto tillhandahåller.

Innan du kan börja måste du skapa ett Magisto-konto, vilket görs direkt i appen. Du kan också välja att logga in via Facebook Connect. När du har valt dina klipp och din musik skickas all data över till Magistos servrar, och en stund senare (tog ungefär 15 minuter för sammanlagt ett par minuters råmaterial) får du en notis om att din film är färdig. Resultatet är faktiskt överraskande bra, även om det absolut inte är fläckfritt alla gånger.

Tyvärr kan du ännu inte spara dina färdigredigerade klipp till kamerrullen, du kan endast dela dem till olika sociala nätverk och via. Resultatet är långt ifrån de 1080p som iPhone 4S ursprungligen filmar i, men enligt utvecklarna kommer Magisto också släppas i en premium-version med HD-video och lite andra godsaker. Den versionen kommer givetvis då också kosta. Gratisversionen av Magisto känns lite som att företaget vill visa vad de kan göra, för att så många som möjligt ska köpa deras premium-version när den släpps. Det mest tydliga tecknet för det är att varje färdigredigerad film exponerar Magistos logotyp ett par sekunder i slutet på filmen. Rimligtvis bör premium-versionen inte göra det.

Har du som undertecknad tonvis med videoklipp som “du ska ta tag i, senare” bör du ge gratisversionen av Magisto en chans, dock kanske främst för att se om det är något du kan ha användning av när premium-versionen släpps.

Magisto är gratis och kan som vanligt laddas ned från App Store.
Magisto - SightEra Technologies Ltd

(via MacRumors)

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!