by • 17 september, 2015 • NyheterComments (8)652

Marco Arment släpper innehållsblockerare i samarbete med Ghostery

Marco Arment som ligger bakom appar som Instapaper och Overcast har släppt en innehållsblockerare för iOS 9. Med data från Ghostery blockerar den annonser och spårningsskript för bevara din personliga integritet. Som en bieffekt kan du surfa på webben snabbare, förbruka mindre data samt spara på batteriet. Något som är tacksamt när man surfar mobilt.

Några smarta funktioner i Peace är när du klickar på Dela-knappen i Safari kan välja att öppna sidan utan att blockera innehåll samt lägga till en sajt i en lista så dess innehåll inte blockeras.

Att smidigt kunna öppna en sida utan att blockera innehållet är välkommet då vissa sidor kan bete sig märkligt om nödvändig data hindrats från att ladda in.

peace_iphone

Våra inkomster här på Array.se kommer från annonser så vi hoppas såklart att du ska vitlista oss i Peace om du gillar vårt innehåll.

För att aktivera Peace eller någon annan innehållsblockerare går du till Inställningar -> Safari -> Innehållsblockerare och aktiverar tillägget där.

Läs mer på Marco.org och Peace.land.

Peace för iPhone och iPad kostar 29 kronor i App Store.

 • Stetch

  Array är absolut en whitelistad sida. Goda råd är dyra så Aftonbladet ligger risigt till.

 • Section

  Kul med innehållsblockerare byggd på Ghostery, men 29 kr tyckte jag var lite mycket.

 • Förlåt, men hur motiverar du att 29 kr är dyrt? Ärligt fråga, och inte menat att underminera din åsikt. Är bara genuint intresserad av att veta.

  Vad tycker du en sådan funktion är värd?

 • Mycket prisvärt i min mening.

 • Magor34

  Crystal finns annars som ett gratis alternativ, som ni kanske har sett i tidigare artiklar här på Array.
  Men i nuläget går det inte att vitlista sidor, vilket är lite dumt, men inte helt oväntat för en kostnadsfri app.

 • yesblud

  Testade, men klarade inte annonserna på theverge.com t ex, så bytte snabbt till Peace som funkat fint hittills!

 • Section

  Jag sa inte att den var dyr, jag tycker dock inte det är värt med 29 kr. Speciellt som det finns andra gratisappar och funktionerna i denna motiverar inte 29 kr. Lite konstigt också att betala för Ghostery när det är gratis i alla andra funktioner. Hade den kostat 9 kr dock hade det nog blivit köp.

 • Att licensiera Ghostery:s databas, som Marco gjort i det här fallet, är inte gratis. Hur stor del av kakan (29kr) Ghostery tar vet vi inte, men säkerligen en rejäl chunk.