Övrigt

Media Markt stänger butik i Malmö

Media Markt stänger den ena av sina två butiker i Malmö. Anledningen är besparingar men utöver det finns det inte mycket mer information tillgängligt för närvarande.

Butiken som läggs ner finns på Stora Bernstorp handelsområde strax utanför Malmö i Arlövs kommun. Den andra butiken som blir kvar finns andra sidan stan på Svågetorps handelsområde. Den är nyare men något mindre och ligger bredvid IKEAs stora varuhus.

Det har gått många rykten om Media Markt på sista tiden. Bland annat att Expert skulle vara intresserade av en nyetablering sedan konkursen och då genom att köpa Media Markts butiker. Tidigare i år hette det att företaget hade varslat ett hundratal personer på huvudkontoret. Båda dessa saker har dock förnekats av företagsledningen.

Media Markts Sverigechef fick dock sparken för några månader sedan. För ett år sedan hette det att man absolut inte stänger några varuhus på Svensk mark.

Enligt Sydsvenskan öppnades butiken som vanligt i morse men vid lunchstid stängdes den ner. Personalen fick inte röra sig fritt i butiken längre och väktare hindrade nya kunder från att gå in.

Redan för en månad sedan lades ett varsel hos Arbetsförmedlningen men det verkar inte vara något som de anställda känt till.

Foto: Flickr (CC)

[source: http://www.sydsvenskan.se/ekonomi/mediamarkt-stangde-idag/ “Sydsvenskan”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!