by • 23 februari, 2009 • NyheterComments (5)144

Mediacentret Plex får sin egen App Store

Plex är mediacentret som vi flera gånger höjt till himmelen här på iLove. Nu är det dags igen för i den senaste versionen så har man introducerat möjliget att lägga till tredjepartssprogram via Plex App Store. Exakt, snart gör Plex allt som vi önskade att Apple TV skulle gjort. 

Plex finns i två versioner, en stabil som inte får några nya funktioner samt den nya versionen som hela tiden byggs på med nya saker men som också innehåller en rad buggar, det är den sistnämnda som fått App Storen och det finns en hel del att reda ut innan det fungerar perfekt. Men det är en bra början och det är från och med idag som Plex kommer att växa till sig och bli ett seriöst alternativ för det mesta.

Du missar väl inte heller vår videoguide till hur du lägger till tv-serier och filmer i just Plex?

Nu frågar vi oss alla bara en endaste fråga, när vår vi se SVT Play i Plex?

Via Macworld.se

 • Daniel

  Trevligt. Blir detta poppis så kanske Apple låter sig inspireras och faktiskt introducerar App Store för AppleTV.

 • Yngve

  Jag tvekar fortfarande med att uppdatera från version 0.5.22 som jag finner väldigt stabil. Är det stor skillnad mellan 05:an och 07:an vad gäller stabilitet? Om man nu väljer att uppdatera, behöver man göra något speciellt (radera plist-filer etc) och börja om på nytt med alla inställningar?

 • Fabian

  Kalla mig gammaldags, men jag gillar verkligen TV, speciellt utan reklam. Min HTPC med windows mediacenter sjunger på sista versen och nu vill jag hitta en anledning att köpa en mac mini för att köra mediacentret på.

  Jag har dock inte hittat någon bra mediacenterlösning där jag får både TV-inspelning (timshifting och live-TV), stöd för uppspelande av filmer/video, bilder osv i en och samma gränssnitt på mac!!

  Någon som har idéer på en sådan lösning?

 • Fabian, det finns inte men det närmsta du kommer är Plex och sedan starta EyeTV genom det.

  vänligen
  /P

 • Yngve, att uppdatera rekommenderar utvecklarna att du raderar allt gammalt, stödfiler och rubbet,