by • 27 mars, 2009 • NyheterComments (12)408

Microsoft attackerar Apple – igen och igen och…

Microsofts VD har på senare tid pratat om att vi Mac-användare betalar 500 dollar extra bara för Apple-logan, innan dess har det pratats om Apple-skatt. Nu vet vi varför – de tidigare ”Im A PC”-reklamer från Microsoft har varit subtil kritik mot Apple men företaget har aldrig nämnts med namn. Något som nu har ändrats.

Lauren (som heter det på riktigt men som är med i Actors Guild och alltså är skådespelare) konstaterar att hon inte är cool nog att bli med Mac och att det bara finns en Apple-dator under 1000 dollar. Hon åker sedan i väg och köper en HP.

Vi får alltså reda på två saker. Mac-användare är coola (även om det är sagt med ironi placerar det Mac-användare över Pc-användare) och att det faktiskt går att få tag på en Mac under 1000 dollar samt att denna är 13″, inte en klumpig 15-tummare. Vi får också reda på att det finns hur mycket som helst att välja på i PC-butiken. Frågan är om tittarna verkligen upplever det som något positivt, att välja ut en PC känns ofta som att vara fast i djungeln utan vare sig GPS eller kompass. Att köpa en Mac under 1000 dollar är alltså lättare än att köpa en PC. Allt detta betalar Microsoft miljoner för att kommunicera.

Marknadsföring 1A säger att att den lilla spelaren gör rätt i att jämföra sig med den stora och visa på fördelarna men om den stora spelaren klankar ner på den lilla – ja då är det bara att börja stava till b a c k f i re.

Det finns många fördelar med en Windows-PC, kanske skall man lyfta fram dessa i stället?

Se fler Laptop Hunters-filmer

 • Joakim Durehed

  Haha! Det är otroligt roligt att se Microsoft kämpa mot problem med coolhet istället för problemet att de har ett av världens mest missbetrodda operativsystem.

 • Arvid

  Inte så dålig som jag först tänkte. Många av oss tänker ju på vad saker kostar och så även om man köper en ny dator. Problemet är ju just det att många som ska funderar på att byta till macen ”vågar” inte pga kostnaden. Plus att man måsta lära sig ett nytt system.

  Men det fattas ju som vanligt hos Microsoft känsla. Det fanns ju ingen direkt ”vill ha” känsla på HP datorn. Fanns ju en naturlig anledning varför dom inte visade inne på applestore.

  Tack för mig

 • Dan Karlsson

  Jag måste erkänna att dom har en poäng. 1999 dollar för billigaste 15″ modellen är väldigt dyrt. Det borde inte bli dubbelt så dyrt för att få 15″ istället för 13″. (Sen så är dom där extra 800 dollarna guld värda för att få 17″ :) )

 • Johan Alm

  Hehe först rusar man ju till Mac-affärn det är ju den man vill ha…sen fick man nöja
  sig med den billiga…

 • Johan Alm

  alltså vad jag menar är hellre en 13″ Mac o avbetalning(hm) än en fete 17″ PC, m.a.o ”hellre glad än fet” :-)

 • Joakim Durehed

  Sen glömmer ju många att datorer som kommer från Apple, framförallt på senare år, är ordentligt bra byggda. Min brorsa köpte sig en Sony Vaio för cirka 13 000 och som då ansågs vara en bra medelklass bärbar. Den har massor av ”finesser” bland annat BluRay. Men, det går inte att sticka under stol med att min MacBook har bättre skärm, bättre bygge och är lättare att använda (inte bara pga operativsystemet). Men framförallt sparar många PC-byggen in på batteri, hårddisk och CD-läsare något infernaliskt som det verkar.

  De enda som kör Lithium Polymer i bärbara datorer är mig veterligen Apple och de verkar ha gjort ett mycket bra val.

  Köper man Mac köper man en helhet. Men, jag förstår verkligen varför många köper Windowsburna datorer. Förutom den uppenbara ytliga skillnaden är det svårt att avgöra om det är bra komponenter i datorn för de flesta och även för mig.

 • Här är den underbara datorn hon hittade för 700$
  http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=9166635&st=HP+17+inch+laptop&type=product&id=1218041148373

  Riktigt usel dator. ”Reklam”-videon är usel och det finns bara en sak att säga:

  Man får va man betalar för.

 • Jocke

  Suck… De ”glömde” att nämna Windows-skatten hon måste betala varje år, dvs kostnaden för ett vettigt virusprogram. Sedan tror jag nog att hon får så bra betalt för den här reklamen så att hon har råd att köpa en Mac. Med tanke på att hon först gick till en Apple Store verkar det ju vara det hon helst vill ha :)

 • Olof

  Kanske lite fel forum att ställa denna frågan men jag är ändå tvungen. Det står i artikeln: ”Det finns många fördelar med en Windows-PC, kanske skall man lyfta fram dessa i stället?” Vad är dessa? Att det är lättare att sno program och att det finns fler spel till windows är inga fördelar för mig. Vad är dessa fördelar windows har som man hör talas om hela tiden? Jag har försökt leta på nätet, frågat mina windowsfrälsta vänner men de enda svar man får är av typen ”jag har alltid kört windows”. Detta är ioförsig en fördel, men inte heller för mig…

 • Dan Karlsson

  Fördelen med Windows som jag hittat privat är att Nokias programvara inte finns till Mac. (Det går inte att göra backup på sin Nokiatelefon om man har Mac)

  Fördelarna med Windows i jobbet är det finns en hel del programvaror som inte går att använda under Mac OS X. Navision och Microsoft SQL Server är dom största programvaror som jag måste använda i jobbet som inte finns till Mac. Vanligtvis brukar man dock ha en Citrixserver och köra från den, och eftersom Citrixklienten till Mac är bra så är problemet rätt marginellt ändå…

  Generellt sett så skulle jag påstå att obskyra program som få använder brukar ha bättre support för Windows än för Mac generellt sett. Så har man behov av något sådant så har Windows en fördel. Å andra sidan så räcker Parallells desktop långt vad det gäller dom…

 • Pim

  0:53 hahahaha