Övrigt

Mycket nytt i podcast-klienten Instacast 4

Även om det så klart är en smaksak vilken som är den bästa podcast-klienten så är frågan om inte Instacast just nu har plats nummer ett. Appen uppdaterades i samband med att iOS 7 släpptes och både ikonen och gränssnittet passar nu in hur bra som helst.

instacast_ios7_iphone

Navigeringsmässigt så finns nu en sidomeny med huvudvalen som sveps fram från vänster. Gränssnittet för hämtning är omarbetat samt visningen för nedladdade podcasts.

Respektive podcasts huvudfärg återspeglas i spelaren samt shownotes har fått mer plats i listningen vilket är trevligt. I spelaren kommer man nu också enklare åt de olika valen som AirPlay och uppspelningshastighet.

instacast_ios7_ipad

Instacast är en universal app och versionen för iPad/iPad mini har därför också fått sig ett rejält ansiktslyft. Nya funktioner för båda i och med iOS 7 är att podcasts du prenumererar på hämtas hem i bakgrunden och du kan välja att bli notifierad av appen när nya kommit ut eller först när de hämtats hem.

Du kan självklart välja att streama dom direkt från nätet vilket kanske är speciellt smidigt för de podcasts du inte följer utan bara vill avnjuta ett enskilt avsnitt av.

Instacast har funnits med ett bra tag för iOS och men kom också innan sommaren även till Mac. Dessa versioner synkar dina prenumerationer och uppspelningar mellan sig, så lyssnar du i bilen/tåget/bussen på väg till/från jobbet/skolan i din iPhone är det bara att fortsätta lyssna på din Mac när du sitter framför den. Instacast för Mac finns dock inte i Mac App Store vilket har något att göra med att de inte använder iCloud för synkronisering.

Instacast för iOS kostar 38 kr i App Store och för OS X $19 på hemsidan.

Läs mer om våra podcasts Slashat och Macradion.

Alla våra inlägg om Instacast:

[display-posts tag=”instacast” image_size=”thumbnail” orderby=”date”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!