by • 1 mars, 2015 • NyheterComments (2)504

Nästa iPhone kan få Force Touch

Enligt källor till Apple Insider så ska de kommande modellerna av iPhone 6s och iPhone 6s Plus få funktionen Force Touch som introduceras i samband med Apple Watch. Det innebär att skärmen är känslig nog att skilja på lätta och hårda tryck.

Såhär skriver Apple om funktionen Force Touch i Apple Watch.

Förutom att känna av beröring känner Apple Watch av kraft, vilket ger användargränssnittet en ny dimension. Force Touch använder sig av pyttesmå elektroder runt den flexibla Retina-skärmen för att skilja mellan en lätt beröring och en hårdare tryckning, samt ge snabb åtkomst till ett urval av kontextberoende funktioner.

Dessa källor säger också att de kommande modellerna inte kommer få dubbla kameror samt att namnen blir iPhone 6s och iPhone 6s Plus. De ska dessutom behålla de skärmstorlekar de har idag.

  • Inte dubbla kameror? Vilken ta de bort? Jag antar att ni menar att den inte får två linser/sensorer på baksidan/frånsidan/andra sidan…

  • Dubbla kameror på baksidan, dvs en ny funktion som det ryktats om

    ”A rumor popped up in November claiming Apple’s next-generation iPhone will employ a ”two-lens system” to capture DSLR-quality images. Existing smartphones and small form factor devices, like HTC’s One M8, already sport secondary imager for calculating depth data.”