by • 18 december, 2014 • NyheterComments (9)3421

Netflix kommer aldrig få offline-läge

Netflix-användare som hade hoppats att det någon gång skulle gå att spara ner filmer till sin iPhone eller iPad för att kunna se på när de saknar internetuppkoppling kan enligt Netflix director of corporate communications and technology Cliff Edwards glömma det. För det kommer aldrig hända.

”never going to happen.”

Enligt honom är offline-läge en kortsiktig lösning och avsaknaden av uppkoppling ett övergående problem som kommer vara löst inom fem år. När alla har ständig uppkoppling kommer ingen behöva kunna hämta hem filmer utan allt kommer kunna streamas säger Edwards.

Han tänker kanske inte på att täckningen under en bil- eller tågfärd inte alltid är den bästa, eller i sommarstugan långt ute på landet heller för den delen, och att mobil uppkoppling varken är billig eller data-mängden oändlig. För att inte tala om under långa flygresor. Inte ens om fem år.

 • Mattias Wahlberg

  Ja de missar många verkliga problem för kunderna. Tyvärr med attityden ”inte mitt problem”. Men jag gissar att det verkliga problemet är hårdnackade rättighetsinnehavare som vägrar tänka tanken ”ladda ner filmer”…

 • Joakim Östlind

  Varför inte erbjuda den kortsiktiga lösningen tills dess att den långsiktiga faktiskt finns på plats. Dumheter.

 • Stangell

  Och i väntan på att dom tillgodoser kundernas behov så drar jag hem det jag vill från lämplig fulsite och lagrar för upspelning i offlineläge.
  Win!

 • Joakim Nilsson

  Borde går att lösa med rättighetsinnehavare (om det är problemet) genom att låta en nerladdad version slutar gälla inom X antal dagar/veckor.. Jag väljer Netflix utifrån deras utbud så det ska mycket till om jag ska välja en konkurrent med annat utbud för att få funktionen.. Vilket är tråkigt då det inte blir riktig marknadskonkurrens..

 • arrayse

  Tur för Netflix att de har andra kvalitéer. Företag som brukar påstå att de har vad kunderna vill ha om fem år brukar sällan leva så långt.

 • —–

  Äh, den sovjetiska femårsplanen vad ju felfri.

 • Välj Viaplay istället. Där kan man ladda ner till plattan – perfekt på tåg, flyg eller utomlands. Det var därför jag övergav Netflix. Hur är det med C More och HBO? [Märkligt uttalande för övrigt; när förväntar han sig t ex att vi kan streama full-HD till plattan till billig kostnad/gratis på tio tusen meters höjd? Och idag kostar roamingen för en film några tusen i grannland inom EU.]

 • Så har Viaplay löst det. Som jag tycker har lika bra utbud f ö.

 • Joakim Nilsson

  Jag hörde detta och har även testat, men de erbjuder inte de serier jag följer vilket faller naturligt då Netflix äger produktion och rättigheter till dessa. Men helt klart är Viaplay intressant.. Ett annat problem som då kan uppstå vid nedladdning från tex Viaplay, om du köpt en billigare tlf/platta med lägsta GB.. Då får man problem när de stora uppdateringarna kommer från tex Apple för att du har för lite utrymme kvar :) Kanske går att lösa dock med sladd och iTunes? Men iofsig kan man leva med att inte uppdatera under de dagar/veckor man är på resande fot :)