Övrigt

Netflix smyghöjer priset för filmer och serier i Ultra HD

Netflix höjer nu priset för att se filmer och serier i 4K-upplösning, eller Ultra HD som de kallar det. Ultra HD ingår nu endast i det dyraste abonnemanget från att tidigare även varit tillgängligt för 89 kronor per månad.

I maj höjde Netflix just priset för det vanliga abonnemanget från 79 till 89 kronor per månad men befintliga kunder får behålla det gamla priset i två år.

Ändringen för Ultra HD gäller också bara för nya kunder, från och med idag, men har du råd med en tv som klarar 4K kanske inte prisökningen är så kännbar. En talesperson från Netflix säger till Variety att höjningen beror på att det är dyrare att tillhandahålla och producera material i 4K.

Just nu finns dock inte så mycket innehåll i Netflix som är i Ultra HD men exempel på detta är alla säsonger av Breaking Bad, andra säsongen av House of Cards samt The Blacklist, Ghostbusters, Ghostbusters 2 och Smurfarna 2.

De prisalternativ som nu finns är 79 kronor per månad för en skärm och utan HD. För 89 kronor per månad får du HD och två olika skärmar kan användas samtidigt. Slutligen för 119 kronor per månad då även Ultra HD ingår kan fyra skärmar användas samtidigt.

För att se detta material behöver du såklart en TV som kan hantera 4K och just nu erbjuder bara Samsung, LG, Sony och Vizio modeller som fungerar med Netflix och Ultra HD. Du behöver också ha ett bredband som klarar 25 Mbps.

[via: http://hdguru.com/netflix-quietly-raises-its-4k-ultra-high-definition-subscription-rates/ “HD Guru”, http://variety.com/2014/digital/news/netflix-now-charging-extra-for-4k-ultra-hd-content-1201326691/ “Variety”]
[source: https://www.netflix.com/getstarted?locale=sv-SE “Netflix”]

[related]Mer om Netflix[/related][display-posts tag=”netflix” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”7″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!