by • 25 maj, 2015 • NyheterComments (0)856

Nordens största nördmässa kommer till Malmö

Nordens största populärkulturella mässa (läs mässa för sköna nördar) Comic Con kommer till Malmö i höst. Comic Con Gamex som är dess officiella namn är en sammanslagning av spelmässan Gamex som startade 2010 i Stockholm samt det internationella konceptet Comic Con.

På mässgolvet kommer besökarna troligen att träffa på mer eller mindre kända Cosplay-personligheter, provspela nya spel och idka en rad andra kulturyttringar. Organisationen Nordic Game kommer att finnas på plats med sitt ”Nordic Game Universe” där du som besökare kan träffa nordiska spelutvecklare samt prova på deras spel. Vi kan med stor sannolikhet räkna med att Malmöitiska Massive Entertainment kommer att vara där med sitt The Division.

Första gången besökarna kunde stå på mässgolvet under ny flaggen Comic Con Gamex var förra året i Stockholm och även där kommer mässan äga rum i år, den här gången i Friends Arena. Nu expanderar alltså konceptet till Malmö och det under 12-13 september. Platsen är Malmömässan i Hyllie (För er utsocknes är det i närheten av Malmö Arena där Eurovision 2013 ägde rum).

Biljetterna går att köpa från och med idag via en tjänst som heter Billetto.