by • 24 februari, 2016 • NyheterComments (2)3994

Nu kan du reagera på fler sätt än bara ”Gilla” på Facebook

Det har länge tjatats och önskats om att Facebook ska introducera en ”ogilla”-knapp vid sidan av den Gilla-knapp som länge funnits på plattformen, men Facebook har alltid argumenterat emot en sådan funktion. Det de däremot varit öppna för är att lägga till andra slags reaktioner, vilket testats bland betagrupper de senaste halvåret.

Idag lanseras fem nya reaktioner som alla nås via Gilla-knappen. Förutom att gilla ett inlägg kan du nu reagera med skratt (”Haha”), kärlek (”Älska”), förundran (”Wow”), irritation (”Arg”) eller med sorgsenhet (”Ledsen”), och alla reaktioner har egna ikoner och animationer.

Screen Shot 2016-02-24 at 16.16.38

Det går i denna version enbart att uttrycka dessa nya känslor för inlägg och inte för enskilda kommentarer.

På skrivbordsversionen räcker det att hålla muspekaren över Gilla-knappen för att övriga reaktioner ska bli valbara, och i de mobila Facebook-apparna åstadkommer du samma sak genom att hålla inne fingret på sagd knapp.

Beroende på vilka reaktioner ett inlägg fått visas olika antal av dessa symboler under inlägget. Om du klickar för att visa alla som reagerat kan du sedan sortera per reaktion. Direkt i flödet sorteras ikonernas ordning baserat på vilken reaktion som använts mest (från vänster till höger).

imageDessutom, när du i ditt flöde ser andras aktivitet av inlägg de reagerat på, så står det nu vilken reaktion respektive person valt; exempelvis ”Marcus älskar detta”.

Screen Shot 2016-02-24 at 16.10.17

Källa: Facebook

  • WhiteMofoSwede

    Får inte det att funka på iPhone

  • Starta om appen (tvångsavsluta) så kommer det börja funka.