Övrigt

Nu kommer de smarta Android-klockorna

Contextually awareness, voice enabled, seamless och mobile first är de nya ledorden för Android. Detta är en vidareutveckling av det som tidigare lanserades som Android Wear.

Google visade upp en del intressanta nyheter kring deras smartwatch-satsning. Den största nyheten är att en skarp version av Android Wear SDK för utvecklare blir tillgänglig idag. Det kommer ge utvecklare möjlighet att bygga app:ar för Android Wear med custom UI, stöd för sensorer, röstkontroll och möjlighet att skicka data mellan din Android smartphone och klocka. 

Utvecklare har också möjlighet att i realtid synka en app på sin klocka med en app på telefonen.

När en Play-app som har stöd för Android Wear installeras på en smartphone installeras en tillhörande app på klockan. Det fina här är att telefonen sköter uppdateringar av tillhörande klock-appen automagiskt.

Ett par klockor kommer att gå att beställa via Play Store från och med imorgon bitti (svensk tid), i alla fall i USA. Intressant nog kommer en av dessa från Samsung och heter Samsung Gear Live. Utöver den är det LG G Watch som kommer att säljas inledningsvis.

Den mest intressanta modellen, den runda Moto 360, släpps dock “senare i sommar”.

Google keynote för årets IO-konferens avslutades med att Sundar Pichai gav bort en Samsung Gear Live, en LG G Watch och en Moto 360 till alla deltagare i publiken.

 

[related]Mer från Google I/O[/related][display-posts tag=”IO2014″ image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!