by • 5 oktober, 2015 • NyheterComments (9)1514

Ny HomeKit-brygga möjliggör röststyrning av Philips Hue

De populära Hue-lamporna från Philips har nu officiellt stöd för HomeKit i och med lanseringen av en ny brygga: Philips Hue Bridge 2.0. Den nya fyrkantiga bryggan skiljer sig inte från den förra på många sätt. Bortsett från HomeKit-stöd har Bridge 2.0 fortfarande en maxgräns på 50 lampor.

Intresserade Hue-användare behöver alltså uppgradera sin brygga för att kunna styra belysningen med Siri, däremot behöver själva lamporna inte uppgraderas. Du som köper en Bridge 2.0 kommer med enkelhet både kunna styra individuella lampor, men också skapa så kallade ”scenarion” via HomeKit som både styr Hue-lampor och andra uppkopplade HomeKit-produkter du har hemma.

D2-Heart-of-your-Hue-system-square-2

Med HomeKit-kompatibla dörrlås, lampor, strömbrytare och andra produkter kan du skapa olika scenarion för vanligt förekommande tillfällen, efter egna önskemål. Ett scenario för ”nattläge” skulle exempelvis kunna innebära att du genom att säga ”Siri, aktivera nattläge” för att automatiskt låsa ytterdörren, släcka alla lampor utom sänglampan och stänga av dina strömbrytare (exempelvis för TV:n, stereon eller liknande).

Philips Bridge 2.0 ingår i alla nya startpaket (ca 1700kr, inkl. tre stycken E27-lampor) och kan även köpas fristående för ca 595kr (från och med 6 oktober).

Källa: Philips