by • 25 juni, 2015 • NyheterComments (0)608

Nya betaversionen av OS X El Capitan avslöjar kommande produkter från Apple

Den senaste betaversionen av OS X 10.11 El Capitan som nu bara är tillgänglig för utveckalre verkar avslöja en del detaljer om kommande produkter från Apple. Bland annat har det upptäckts referenser till en 21,5-tums iMac med 4K-skärm. Den lilla modellen av iMac har idag ingen Retinaskärm likt den större som finns med en skärm på 5K.

En mindre iMac med en skärm med upplösningen 4096×2304 låter logiskt och kan alltså komma i höst när OS X El Capitan släpps. Att filerna också avslöjar stöd för grafikkortet Iris Pro 6200 som just klarar 4K gör det än mer trovärdigt.

retina_4k

Referenser till fyra nya AMD Radeon R9 processorer (M380, M390, M395 and M395X) görs också i den senaste betaversionen vilket kan indikera flera nya modeller eller tillval till 4K-modellen.

chips_el_capitan

Sist men inte minst så tyder filer på att Apple kommer med en ny fjärrkontroll med anslutning både via Bluetooth och infrarött ljus. Den ska dessutom ha stöd för Multi-touch för skroll och möjligen också Force-touch även om den i nuläget är lite oklart. En sådan produkt har Apple inte tidigare haft och kan mycket väl tyda på att det verkligen kommer en ny Apple TV senare i höst.

Källa: 9to5Mac