by • 16 juli, 2015 • NyheterComments (1)799

Nya iPod-modeller från Apple

Igår uppdaterade Apple sina iPod-modeller och vi fick se en helt ny iPod touch medan iPod nano och iPod shuffle endast fick nya färger.

De nya modellerna finna alla i rymdgrått, silver, guld, blå, rosa och Product Red (Röd). För den sistnämnda som bara går att köpa direkt från Apple går en del av intäkterna från varje såld enhet till Globala fondens arbete med att bekämpa aids i Afrika.

ipod_touch_2015

Den nya iPod touch-modellen har nu det kraftfulla A8-chippet som återfinns i iPhone 6 även om det är klockat lite lägre samt rörelsecoprocessorn M8. Den har även fått senaste Bluetooth 4.1 vilket den är ensam om bland iOS-enheterna.

Kameran är nu på 8 megapixel medan skärmen fortfarande är på 4 tum. Något man kan spekulera i tyder på att det kanske kommer en iPhone 6c senare i höst med just den mindre skärmen. Hur som helst så är nu iPod touch åter en mycket kapabel spel och musik-enhet.

Observera att det endast är iPod touch av iPod-modellerna som kan spela upp musik från Apple Music. De andra två kan endast hantera lokala låtar synkade från iTunes.

Priser
iPod touch (16GB), 2 295 kronor
iPod touch (32GB), 2 895 kronor
iPod touch (64GB), 3 495 kronor
iPod touch (128GB, 4 495 kronor
iPod nano (16 GB), 1 795 kronor
iPod shuffle (2 GB), 549 kronor

Här kan du jämföra alla nya iPod-modeller.

  • Avmaskad

    Nej, jag köper ingen iWatch.
    En klocka som ger mig dåligt samvete för att jag inte motionerat och för att jag glömt att packa ner den speciella veven (laddaren9 för att likt min farfar kunna dra dra upp klockan vare kväll. För att kunna nyttja alla faciliteter måste jag även bära med mig min iPhone. Som om farfar skulle haft med sig bodepraktikan för att nyttja sin klocka fullt ut.