Övrigt

Nya, sociala iCloud-funktioner kan komma att presenteras under WWDC

journals

För några dagar sedan flashade Apple en beta-version av iCloud.com med de två relativt väntade webbapparna Anteckningar och Påminnelser. Vi fick även se en liten glimt av något som skulle kunna tolkas som ett tredjepartstöd för iCloud.

The Wall Street Journal skriver i en artikel att det bara är en försmak av vad vi kommer få se av nya versionen av iCloud under WWDC i juni. Enligt artikeln kommer iCloud få ett ny fotodelningstjänst med stöd för sociala funktioner som kommentering av bilder iCloud-användare emellan. Ett nytt, slutet socialt nätverk med andra ord.

Idag består iClouds bildtjänster av enbart Bildström och iCloud-dagböcker, sistnämnda publiceras enbart via iPhoto för iOS. Din bildström är helt och hållet privat medan dagboksfunktionen via iPhoto på sätt och vis kan anses vara en social bildtjänst då du kan sprida länken till de du vill ska kunna se den.

Även om iPhotos dagböcker är en riktigt trevlig funktion är det ju inte direkt en motsvarighet till Instagram. Med över 125 miljoner iCloud-användare känns det inte helt ologiskt att Apple sakta men säkert bygger upp ett nytt, socialt nätverk. Vi får bara hoppas på att det inte blir ett nytt Ping-fiasko.

KÄLLA: WSJ
Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!