by • 3 februari, 2009 • NyheterComments (4)202

Operatören Ventelo börjar sälja iPhone i Sverige

 

ventelo1

Trots att det fortfarande är Telia som har exklusiv rätt till att sälja iPhone 3G i Sverige så berättar den mindre operatören Ventelo att man kommer börja sälja iPhone i Sverige. Detta gör man genom att helt enkelt importera telefonerna via importörer i Sverige och Norge för att sedan sälja dem vidare. Denna form av försäljning har skett tidigare i andra länder och har slutat med att Apple ställt ett ultimatum till försäljaren – sluta upp med försäljningen och ge tillbaka telefonerna. Det finns alltså en stor risk att samma sak kan drabba Ventelo.

Uppdatering – Vi har grävt fram lite kritik mot företaget, och de har också svarat på denna.

 • Pontus

  Jag har aldrig hört talas om Ventelo. Känns som om att det är en relativt liten operatör. Tror att Apple rätt snabbt kommer att sätta stopp för detta.

 • Peter

  Ja det tror jag också. Har heller aldrig hört talas om Ventelo och det känns ju konstigt att ventelo skulle börja sälja iPhone bara så där. Kommer man att ansluta sig till Ventelos nät då eller är det fortfarande Telia som gäller?

 • Pontus

  Kollade upp på Ventelos hemsida. Där står det att Ventelo använder sig av Tele2 och Telia kombinerade 3 nät. Copy från Ventelos hemsida:
  ”Tillgång till två nät, 2G (GSM) och 3G, och alltid tillgång till det nät med bäst täckning där du befinner dig. 3G-täckningen bygger på Telia’s och Tele2’s gemensamma mobila nät.”

 • Peter

  Det är väl fantastiskt med fri konkurrens.. Allt för oss som vill ha mångfald när vi gör våra inköp!!