by • 24 augusti, 2009 • NyheterComments (13)231

OS X Snow Leopard på fredag bekräftat

hero_osx_20090824

Denna fredagen den 28’e smäller det. Då kommer nämligen helt nya Max OS X Snow Leopard till försäljning världen över. Om du har köpt en Mac från och med den 8’e juni kan du beställa en Up-To-Date version på Apples hemsida för kostnaden av 99kr. För tidigare användare av OS X Leopard kostar skivan 319kr och har du fler Macar i hemmet finns även ett familjepaket för 529kr att köpa.

Läs mer och beställ på Apple Store Sverige

Reklam: Förbeställ Snow Leopard hos Kullander och passa och besök nya butiken på Fridhemsplan i Malmö som öppnar samma dag.

 • Dan

  Någon som vet om AppleStore skickar på fredag, eller om man får det levererat på fredag? Det står att dom skickar på fredag, men jag har för mig att jag har fått leverans på releasedagen tidigare…

 • @Dan: Vad jag har hört från en annan så skulle det tydligen vara att leveransdatumet skulle vara den 28’e. Jag kan dock ha fel…

 • Janne

  I min enfald trodde jag ju man kunde ladda ner uppdateringen som med andra uppdateringar man köper. Men den är kanske rätt stor förstås. Jag har en ny MBP, men jag kan inte hitta 99-spännsuppdateringen på hemsidan, var har de gömt undan den?

 • Dan

  @Janne: Eftersom det är en uppgradering som ersätter i princip alla filer i operativsystemet så är det inget man vill ladda ner. Dessutom är det väldigt bra att ha en DVD som det går att installera om datorn från om något händer…

  Jag letade lite efter uppgraderingen också utan att hitta den. Jag har ett svagt minne av att när jag köpte uppgraderingen till 10.4 så fanns den bara tillgänglig efter jag loggat in på AppleStore. Testa att logga in och lägg en uppgradering i varukorgen och se vad priset blir. Kanske underlättades mitt köp av att jag hade köpt min dator via AppleStore från början…

 • Fredrik

  Nu har apple skickat iväg mitt ex.

 • Daniel.H

  @Fredrik: När beställde du? Beställde för två dagar sen och dom har inte skickat mitt än :(

 • Dan

  Jag beställde i måndags, och jag ska få mitt imorgon. (Mailet sa idag, men det var ganska uppenbart att det inte stämde. :) )
  UPS har dock inte någon spårningsinfo för paketen än, men UPS Express Saver som dom är skickade med ska komma fram dagen efter, så det ska nog vara lungt… :)

  Och ja, det är två paket jag ska ha, Apple har av någon anledning skickat snöleoparden i ett paket, och övrig shopping i ett annat paket… Man kan misstänka att snöleoparden kommer färdigpackad, och dom gör så för att hinna få iväg allt så snabbt som möjligt, är nog mycket att göra just nu… :)

 • Dan

  Verkar inte bli någon snöleopard till mig, hos UPS står det nu så här: ”CHAUFFÖREN BEHÖVER SÄKERHETSÅTKOMST FRÅN BOENDE/MOTTAGARE FÖR ATT KOMMA IN I BYGGNADEN”

  Tydligen var chauffören alldeles för lat för att ringa på mitt mobilnummer som följer med paketen…

 • Malte Lewan

  Jag har inte fått klart för mig om 10.6 är en full version. I så fall skulle man väl behöva ta med sig något bevis på att man har köpt 10.5 tidigare. Behöver man det? Eller är 10.6 bara en partiell version som man installerar efter att man redan har 10.5 installerat?

 • Dan

  @Malte:
  Jag tror att installeraren kontrollerar så att 10.5 är installerat vid installation, men att det är en full installation. Det är så uppgraderingsinstallationen till 10.5 fungerade som man fick köpa för att man köpt en dator precis innan release.

 • Daniel.H

  Du kan köpa 10.6 utan bevis för att du har 10.5.

  Apple använder sig av ett system där du ombeds följa avtalet med andra ord kan du installera 10.6 på hur många datorer som helst och till och med om du har Tiger (10.4).

  Men du bryter på avtalet mellan dig och Apple då.

 • Dan

  Nu är snöleoparden installerad. Väldigt trevligt med 6GB mer ledigt på hårddisken. :) Fast det var lite jobbigt att rensa så att det blev 4GB ledigt för att kunna installera…

  Skulle det inte gå att göra inställningar för spaces från dockan? Jag har absolut för mig att jag har sett någon skärmdump där man kan välja vilket space programmet ska ligga på från dockan. Det var den feature jag såg fram emot mest, men jag hittar inget sånt…

 • Nicke

  Hej Alla!
  Sedan lanseringen av snow kom och den sista uppdateringen på leopard så märkte jag att maccen segar och blir trött. Detta har jag hört från flera användare. Men är det något ni känner av?
  Sedan undrar jag kan använda min flickväns skiva där snow finns och installera den på min maskin? Det vore ju jätte bra. :)

  Hälsningar
  N