by • 12 oktober, 2015 • NyheterComments (0)491

Pepsis androidtelefon – En framtida bubblare?

 

Det ryktas att Pepsi, företaget som är känt för läskande drycker, har gett sig in på smartphone-marknaden. Detta efter att en bild på en telefon med Pepsis logga på har läckt. (se bild ovan)

Det är mest troligt att företaget samarbetar med någon smartphone-tillverkare som redan är etablerad, och med tanke på att bilden har läckts på en kinesisk sida, så kan vi anta att det är en asiatisk tillverkare.

Frågan är om denna telefon verkligen är något att räkna med eller inte. Det som talar för att den kan vara värd att hålla koll på är dess specs, som bl.a. innehåller en 13 megapixel kamera på baksidan, en 5 megapixlig kamera på framsidan och en 1,7 GHz MediaTek processor som ska driva telefonen. Detta samt ett beryktat lågt pris (utan någon nämnd summa)gör att det låter intressant.

Det som strider mot dessa fördelar är faktumet att det är just Pepsi som ligger bakom telefonen, och det finns en hög risk att det telefonen endast är menad att hjälpa till att marknadsföra företaget, och att den således inte är något att räkna med i längden.

Vem vet?  Om det går bra för P1, som den ska kallas, så kanske vi kommer att få se Pepsi lansera flera telefoner och bli ett nytt märke att räkna med på marknaden.

Personligen tror jag dock att den enda P vi ska hålla koll på är Google Nexus 6P. Vad tror ni?