by • 14 september, 2010 • NyheterComments (4)828

Perfekt reseställ för iPad och MacBook

ipad_laptop_1

När man är hemma med sin iPad så har man den kanske i ett ställ som passar bra när den laddas eller för att använda som bildvisare. Dessa ställ är ofta ganska otympliga och klumpiga att packa ner i en platt liten väska.

Jag vill gärna kunna få ner min iPad, en laddare, ett trådlöst tangentbord och ett ställ till min iPad i min gamla datorväska anpassad till en 13″ MacBook. Den är lagom stor för en iPad plus lite tillbehör.

De ställ jag testat tidigare, orginaldockan och BookArc har funkat bra hemma. Orginaldockan funkar dock inte i liggande läge så den är inte så flexibel. Den passar bra för att ladda sin iPad i, inte för arbete. BookArc funkar båge liggande och stående men den är ganska tung och har vassa hörn vilket gör att den inte passar så bra tillsammans med en iPad i väskan. Man vill ju inte att ett metallhörn ska paja glaset.

Nu har jag testat ett ställ som har fått en given plats i min bloggväska. Ställer heter Apple iPad, Laptop Bordsställ & Läderväska och kommer från MyTrendyPhone.se. Priset är också trevligt. Helt överkomliga 218 kr. De har dessutom ett antal andra iPad tillbehör så deras sida.

Som synes på bilden ovan så använder jag det till min iPad tillsammans med ett Apple Wireless Keyboard och det fungerar utmärkt. Man kan ha sin iPad både stående och liggande. De små piggarna iPad:en vilar mot har en gummibeläggning så den står stadigt och lutningen kan justeras i sex olika fasta steg så man får den som man vill.

ipad_laptop_2

Det fungerar dessutom utmärkt med en MacBook eller MacBook Pro också. Den lyfter upp datorn så den får bra luftflöde och sätter skärmen i bra höjd. Perfekt när man använder en bärbar dator tillsammans med externt tangentbord och mus.

ipad_laptop_3

Vad gör detta ställ till en så bra iPad tillbehör för resan är att det är ihopfällbart och dessutom kommer med en väska. Produktbeskrivningen säger läderväska men jag skulle nog säga att det är tyg men den fungerar hur som helst utmärkt även om jag nog kommer packa ner den utan.

Helt klart det bästa ställ jag testat hittils för den som vill ha med ett på resan och med tanke på att det fungerar så bra också med en bärbar dator gör det till ett bra köp tycker jag. När jag inte har det nedpackat kommer det bra till användning för att hålla min MacBook kall när den är ansluten till den externa skärmen också.

 • Henrik Eriksson

  Precis vad jag letat efter. Beställde ett nu på en gång.

 • Jesper Forssblad

  Ja det där är ju lysande!
  Men en fråga ang tangentbordet, fungerar det att skriva åä & ö på ipaden om man kopplar ett trådlöst som har åäö?
  Och när man skriver på tangentbordet, är då tangentbordet uppe på skärmen ändå?

 • Henrik Eriksson

  Nej, det fungerar inte att skriva å ä ö på tangentobrdet, men det kommer med största sannolikhet att fungera när iOS 4.2 släpps i november med stöd för fler språk.

 • Andreas Nilsson

  Jag vill inte förespråka Jailbreak men då kan man få svenska åäö på Apple Wireless Keyboard. Är man inte i akut behov av det så tycker jag man ska vänta tills iOS 4.2 kommer ut eftersom då svenska med största sannolikhet stöds som Henrik säger. Det finns vad jag vet inget Jailbreak som ger svenska tecken på iPad-tangentbordet utan det fungerar bara via externa tangentbord.