by • 23 april, 2015 • NyheterComments (1)650

Peter Sundes meddelande-tjänst Hemlis skrotas

Hemlis var tjänsten som skulle säkerställa att alla våra konversationer skulle hållas hemliga från diverse underrättelsetjänster och andra som snokar runt. Men så blir inte fallet och projektet med den tillhörande appen läggs ner.

Anledningen skall vara att pengarna inte räcker till att ta det hela vägen och att konkurrensen från de stora jättarna så som Whats App med flera anses för omöjlig att hantera.

När projektet blev känt samlades det in 130 000 dollar via crowdsourcing, pengar som nu alltså inte genererar någon produkt. Däremot kommer man släppa källkoden fri så att vem som helst kan fortsätta utvecklingen om man så behagar.

Peter Sunde var också med och startade flattr.com – en tjänst som gör det enkelt att donera pengar till skapare av innehåll på nätet som man gillar. Tjänsten finns visserligen kvar men den växte aldrig till sig på ett sådant sätt som Kickstarter och andra crowdsourcing-tjänster gjort.

  • Ken Burns Effect

    Tänkte på Hemlis häromdan!

    Inga mail på länge från de gökarna så man bli ju inte direkt förvånad projeket brunnit inne. Pengarna i toaletten, eller kanske snarare till pizza och öl för de inblandande.