by • 15 januari, 2015 • NyheterComments (5)2662

Philips Android-TV får inte Android TV

Philips slog på stort förra året när man släppte Android-baserade tv-enheter med tillgång till Google Play. Nu meddelar Philips att dessa enheter inte kommer att kunna uppgraderas till Android 5.0 Lollipop, därmed får de inte heller det anpassade gränssnittet som kallas Android TV.

Hamnar i kläm

Just Android TV är något som samma tillverkare ihop med flera andra använde som marknadsföringsargument för 2015-modellerna. Situationen som uppstår nu blir alltså att det finns hundratusentals enheter med företagets gamla SmartTV-system samt en framtid från och med 2015 där Android TV-uppdateras.

Och alla kunder som köpt en tv under 2014 hamnar mitt i mellan då det är troligt att man inte kommer satsa alldeles för hårt på att hålla systemet uppdaterat när det vara gäller enheter sålda under ett år.

Anledningen

Philips, eller TP Vision som företaget bakom Philips-varumärket på TV-apparater egentligen heter, hänvisar till hårdvarubegränsningar i ett mail till oss.

Android-systemet på 2014-modellerna är visserligen snabbt och stundtals trevligt men dras av problem med appar som ger diverse felmeddelande så som exempelvis SVT Play, inte startar alls eller helt enkelt inte är kompatibla och därmed inte dyker upp i Google Play överhuvudtaget, exempel på det sistnämnda är Spotify och HBO Nordic.

  • Det var därför jag tvekade och till slut inte köpte Philips 2014-modeller. Jag litade inte på dem. Bara lita på det som redan finns eller verkar mycket sannolikt för framtiden. De apparaterna kostade ändå 15000 och 20000 och skulle för min del varit en investering för många år framåt.

  • Henrik Konstig

    Lider med dig efter att ha sett taggen JAG HAR PRECIS KÖPT EN SÅDAN.

    Jag byter tv för sällan för att kunna motivera köpet av en smart-tv. Tycker att det är enklare att byta ut boxarna som är anslutna till teven.

  • För min del är jag rätt chill med AppleTVn som är kopplad till den :)

  • Jag har satt det där med Smart-TV på vänt och kör med en riktigt stendum (men enormt trevlig) HD-projektor. Ett av de bästa teknikköp jag nånsin gjort. Ever. [Inget vidare mitt på dagen dock.] Tillkopplad är är ATV och CC i en HDMI-hub.

  • Jag har en gamal TV med Nvidia Shield TV Pro rockar fett set top box med 4K, nu har jag fundera på köpa ny TV lär nog gå på Sony för att få tillgång till Playstation Now så man slipper ha Playstation konsoler att man får en PS konsol och TV på köpet.