Övrigt

Philips Android-TV får inte Android TV

Philips slog på stort förra året när man släppte Android-baserade tv-enheter med tillgång till Google Play. Nu meddelar Philips att dessa enheter inte kommer att kunna uppgraderas till Android 5.0 Lollipop, därmed får de inte heller det anpassade gränssnittet som kallas Android TV.

Hamnar i kläm

Just Android TV är något som samma tillverkare ihop med flera andra använde som marknadsföringsargument för 2015-modellerna. Situationen som uppstår nu blir alltså att det finns hundratusentals enheter med företagets gamla SmartTV-system samt en framtid från och med 2015 där Android TV-uppdateras.

Och alla kunder som köpt en tv under 2014 hamnar mitt i mellan då det är troligt att man inte kommer satsa alldeles för hårt på att hålla systemet uppdaterat när det vara gäller enheter sålda under ett år.

Anledningen

Philips, eller TP Vision som företaget bakom Philips-varumärket på TV-apparater egentligen heter, hänvisar till hårdvarubegränsningar i ett mail till oss.

Android-systemet på 2014-modellerna är visserligen snabbt och stundtals trevligt men dras av problem med appar som ger diverse felmeddelande så som exempelvis SVT Play, inte startar alls eller helt enkelt inte är kompatibla och därmed inte dyker upp i Google Play överhuvudtaget, exempel på det sistnämnda är Spotify och HBO Nordic.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!