Övrigt

Phonejoy listar alla iOS-spel med stöd för handkontroller

En ny app på App Store har som enda syfte att lista andra appar på App Store med stöd för någon sorts iOS-handkontroll. Innan Apple lanserade iOS 7, och därmed ett officiellt regelverk för handkontroll-stöd, hade ett flertal handkontroll-modeller för iOS lanserats, inte minst från iCade. Även appar med stöd för dessa icke-officiella handkontroller listas i denna app.

När Apple lanserade det officiella regelverket för iOS-handkontroller, ett så kallat MFi-program (Made for iPod/iPhone/iPad), förväntade vi oss att se appar uppdateras med handkontrollstöd på löpande band, samt att nya fysiska handkontroller skulle lanseras. Men endast runt ett 100-tal kvalitativa spel har implementerat det officiella stödet och bara en handfull kontroller har släppts.

Moga, LogitechRazer och SteelSeries är de som hittills presenterats och i flesta fall lanserats i form av fysiska produkter, men den sistnämnda som släppt två modeller. Enligt recensioner är dock de flesta av måttlig kvalitet, förhoppningsvis förbättras handkontrollerna i takt med att nya kommer ut på marknaden.

Äger du en av de lanserade handkontrollerna ska du helt klart kolla in appen Phonejoy. Företaget lyckades även själva i början av förra året lansera en helt egen handkontroll för iPhone och en rad andra mobila enheter genom ett lyckat Kickstarter-projekt. Nyligen började de första tillverkade enheterna skeppas till de var tidiga med att stödja projektet.

Ladda ned appen Phonejoy (gratis)

[via: http://9to5mac.com/2014/02/05/phonejoy-app-provides-complete-list-of-app-store-games-compatible-w-mfi-controllers/ “9to5Mac”]

[related]Mer om iOS-handkontroller[/related]

[display-posts tag=”handkontroll, handkontroller” exclude=”87663″ image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”4″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!