by • 5 juli, 2010 • NyheterComments (14)713

Podcaster – Följ podcasts utan att synka med iTunes

podcaster

Följer du podcasts och lyssnar i din iPhone men tycker du hanteringen med iTunes fungerar dåligt. För det gör den. Du måste synka med din dator eller manuellt uppdatera varje podcast en och en i telefonen för att se om det kommit nya. Du kan sedan bara lyssna på dem en och en.

Vore det inte enklare att ladda ner dem direkt till din iPhone och dessutom få en spellista med alla olika i tidsordning. Du väljer helt enkelt vilka podcasts du vill följa och trycker på uppdatera så laddas alla nya avsnitt hem och hamnar i en spellista.

Podcaster hetter tidigare RSS Player men har nu kommit i version 3 och bytt namn. Det är tyvärr en helt ny app så ni som tidigare köpt RSS Player behöver lägga ut 7 kr för att få Podcaster. Den stora nyheten som gör det till ett lätt val är stödet för iOS 4 och därmed funktionen att lyssna på podcasts i bakgrunden.

Liksom Spotify så fungerar spelkontrollerna när man dubbelklickar på hemknappen och från ditt headset. Den perfekta kombinationen är såklart att du nu kan köra både RunKeeper Pro och Podcaster i bakgrunden när man är ute och tränar.

Podcaster stödjer både ljud och video-podcasts. Appen är helt enkelt perfekt för dig som kanske inte synkar din iPhone varje dag men ändå vill ha de senaste avsnitten.

Podcaster

 • henriok

  Trevligt!

 • FredrikH

  Säkert smidig lösning men inget för mig då jag även vill kunna spela mina podcasts på min HTPC och itunes länkade Squeezebox Boom. Gillar att ha ett centralt mediabibliotek. Men visst kan jag hålla med om att iTunes kunde funka lite smidigare när det gäller podcasts.

 • Nils Persson

  Glöm inte att det redan går använda det inbyggda programmet iTunes på iPhone för att streama alla podcasts som även fortsätter i bakgrunden.

  Jag är också säker på att ”Podcaster” var ett App som Apple nekade i App Store för att det ”dublicates iPhone functionality” fast det inte gjorde det. Fast detta är kanske ett annat program…

 • Andreas Nilsson

  Ja Podcaster är inte den perfekta lösningen för alla men om man oftast lyssnar på sin iPhone och sällan synkar med iTunes samt vill lyssna på Podcasts som en spellista i tidsordning är den grymt smidig.

 • Olof Adell

  En funktion jag uppskattade i RSS Player var att man fick push-meddelande när ett nytt avsnitt av en podcast man prenumererar på blev tillgänglig. Det ser ut som om de inte har tagit med den funktionen till Podcaster. Märkligt att de ger ut appen på nytt under nytt namn och tar bort funktioner.

 • ehnmark
 • Andreas Nilsson

  Ja jag tycker också det är märkligt att push-funktionen är borta. Använde den ett tag i förra versionen men push-meddelandena om uppdaterade podcasts kom ofta mitt i natten så det var ganska störande.

 • CJE

  SR Poddradio eller SR Play som den heter numera funkar så. ”Streamad poddradio” istället för ”progressiv poddradio”. Då slipper man ha lagringen i ipoden/iphonen.

 • Erik Sahl

  Tankade hem och sökte på P3 dokumentär, nu startar inte appen alls trots omstart av mobilen :(

 • Jeppe

  Lägger man till en podcast i iTunes så uppdateras den en gång om dygnet och syncas över så fort man stoppar i iphonen.
  Vad är det för osmidigt med det?

 • FredrikH

  Det jag tycker är lite osmidigt i iTunes är att om det släpps flera avsnitt sedan senaste uppdateringen så laddar den per default bara hem senaste. Jag vet att man kan ställa in det per podcast men så den kollar oftare och att den laddar hem alla avsnitt sedan senaste updpateringen men det måste man som sagt göra per podcast. Det är svårt att se en överblick på vilka schemaläggningar som finns per podcast. Sedan är det ju det här med att man kanske vill ha tillgång till uppdateringar trådlöst. Det är ett mindre problem som jag ser det men jag förstår poängen.

 • Jesper

  Jaha jag har alltid använt mig av itunes på macen och då finns inte det problemet.
  Mycket smidigt har det varit att senaste avsnittet laddats ned och syncas över vid nästa laddning av iPhone.

 • CJE

  Jesper: själv så tycker jag att alla jävla synkningar via USB-sladd är ett rent jävla helvette att behöva göra. Har en Ipod touch och jag pallar inte att synka över skit. En mobil ska klara av att sköta sånt där själv över Wifi/3G…

 • Erik Sahl

  Håller med CJE. Att synca till datorn är bara jobbigt. Well, man laddar ju mobilen samtidigt men det går sjukt mkt snabbare via adaptern till elluttaget.