Övrigt

Podcasttips: Historien bakom The iPhone Antenna Song

Hösten 2010 släppte Apple i vanlig ordning en ny iPhone. Den fjärde telefonen i ordningen var riktigt snygg med sina raka linjer och med glas båda fram och bak och med en metallram runt hela telefonen. Men det var inte designen som det pratades mest om, eller jo på sätt och vis var det väl just det. I metallramen runt telefonen fanns det på ett par ställen små snitt där antennerna fick en chans att nå ut med sina signaler.

Det visade sig snabb att om du höll telefonen “fel” så blockerades samtliga av dessa punkter och det kunde i vissa fall leda till att mottagningen på telefonen försvann och samtal bröts.

Om man någon gång ska använda uttrycket storm i ett vattenglas så passar det bra nu. Det blev ett jäkla liv i media över hela världen och Apple stämdes hit och dit och ilskna användare. Apple brukar inte bry sig om den här typen av skriverier men nu kände de sig tvingade att uttala sig och samlade till presskonferens om Antennagate som det kom att kallas.

Steve Jobs som inte precis är känd för sin diplomati var den som skulle utrycka Apples ståndpunkt i ärendet. Enligt uppgift var han ordentligt upprörd över det som skrevs och vi kan bara spekulera i vad han innerst inne ville säga om det här. Inledningen på presskonferensen blev därför mycket överraskande och hysteriskt rolig. En musikvideo från Youtube med Jonathan Mann visades och Steve Jobs dansade upp på scenen.

https://youtu.be/VKIcaejkpD4

Jag har inte hört eller läst någonting om historien bakom den här låten tidigare men i avsnitt 7 av podcasten Welcome to Macintosh får vi höra historien berättas av Jonathan Mann och MG Siegler och det är en kul historia som säger en hel del om Steve Jobs humor. Avsnittet är bara 25 minuter långt så väl värt att klämma in under helgen.

Även övriga avsnitt från Welcome to Macintosh rekommenderas.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!