by • 14 september, 2015 • NyheterComments (3)921

Pokémon go till smartphones

Det av Nintendo nyligen utannonserade Pokémon Go kommer till smartphones nästa år.

Pokémon go är ett nytt spel som är skapat av Nintendo samt Niantic labs, och som just nu utvecklas till olika smartphones. Detta spel kommer göra det möjligt att ”hitta” och ”fånga” pokémon ute i den riktiga världen, samt kunna byta pokémon och även, i form av olika kraftmätningar, se vem av dig och dina vänner som har den tuffaste uppsättningen av pokémon. Vi ska även kunna tävla i grupper mot andra grupper för att se vem som vinner helt enkelt. Till skillnad mot de tidigare spelen så kräver detta att du som spelar  är ute och går runt själv för att hitta de små varelserna.

Spelet kommer att finnas till Android, iPhone och även iPad så att alla kan vara med och delta i spelandet. Enligt flera källor på Nintendo så var den store Satoru Iwata, mannen bakom både Mario och pokémonspelen, med och utvecklade spelet innan han avled tidigare i år.

Något som är nämnvärt är att just detta var ett aprilskämt för några år sedan, men nu är det alltså på väg att hända. De olika pokémonen kommer att hittas överallt runt om i olika miljöer, antagligen med viss hänsyn till vilken sorts pokémon de är.

Om du har längtat efter ditt alldeles egna pokémon-äventyr, eller om du kanske har barn som vill prova att vara en pokémontränare, så är detta något för dig.

 

  • Dan

    För mig som spelar Ingress så är jag nyfiken på hur likt Ingress det kommer att bli. (Dvs det spelet Niantic labs har idag, och som Pokémon Go förmodligen baseras på)

  • Visste väl att Pokémon skulle ta över världen till slut.

  • Dan

    Det är Google som tar över världen, dom låter bara världen tro att det är Pokémon… :)