by • 13 november, 2013 • NyheterComments (2)494

Premiär ikväll: Alla är vi fotografer

Foto: Ulrika Malm/SVT

Johan Rheborg och Henrik Schyfferts nya humorserie drar igång ikväll klockan 21.00.

”Johan Rheborg och Henrik Schyffert söker efter både kunskapen och inspirationen för att ta den perfekta bilden. På sin resa träffar de krigsfotografer, konstnärer, modefotografer, skolfotografer och porträttfotografer.” – SVT.se

[iframe http://www.svt.se/wd?widgetId=23991&sectionId=5045&articleId=1405035&type=embed&contextSectionId=5045&autostart=false 620 345]

Serien har åtta avsnitt och är uppdelade efter lika många teman:

”#1 Självporträttet
I avsnitt ett ger de varandra uppdraget att ta ett självporträtt som berättar om vem de egentligen är. I programmet medverkar fotograferna Emma Arvida Byström och Julia Peirone.

#2 Analog vs digital
I avsnitt två åker Johan studentflak och försöker ta en konstnärlig bild med sin smartphone. Henrik lär sig hantera en analog storformatskamera tillsammans med en hemlig expert.

#3 Familjeporträttet
Henrik praktiserar som skolfotograf och Johan fotograferar sin dotter på ett nytt sätt. Dessutom får du träffa Mike Bender som listat världen fånigaste familjebilder.

#4 Kändisbilden
Henrik försöker sätta sin egen prägel på omslagsbilden till en veckotidning. Johan ska försöka ta ett Hollywoodporträtt av Pernilla August tillsammans med fotografen Thron Ullberg. Och fotografen Leif Erik Nygårds berättar om mötet och sista bilden av Marilyn Monroe.

#5 Gatufotografiet
Johan åker till Barcelona för att fotografera intressanta karaktärer på stan och Henrik lär sig berätta en historia med bilder. Medverkande fotografer är Jens Olof Lasthein och Magnus Wennman.

#6 Den vackra bilden
I sista avsnittet skickas de ut för att fotografera skönhet, natur och intressant arkitektur. Kravet är att bilderna inte får innehålla människor. Medverkande är Gunnar Smoliansky och Mia Galde.”

Här nedan ser du två av de sketcher som är med i serien.

[iframe http://www.svt.se/wd?widgetId=23991&sectionId=5045&articleId=1589542&type=embed&contextSectionId=5045&autostart=false 620 345]

[iframe http://www.svt.se/wd?widgetId=23991&sectionId=5045&articleId=1589424&type=embed&contextSectionId=5045&autostart=false 620 345]

  • exzrael

    Det här programmet kommer jag att följa med stort intresse. Är mycket intresserad av fotografering, så detta är precis vad som behövs en sen onsdagskväll för mig :)

  • Det kan aldrig bli fel med de två inblandade :)