by • 6 maj, 2009 • NyheterComments (5)1684

Hindra datorn att koppla upp mot fel trådlöst nätverk

tradlosanatverk

Har du problem med att din dator ständigt och jämt kopplar upp sig mot fel trådlösa nätverk? Detta kan inträffa om det finns flera nätverk på samma ställe som du varit uppkopplade mot vid olika tillfällen. Lösningen är som vanligt inte långt ifrån.

Under Systeminställningar > Nätverk > AirPort > Avancerat hittar du nätverk som datorn någon gång varit uppkopplad mot. Där kan du sedan proritera om vilket den skall ansluta till först eller ta bort gamla nätverk helt och hållet.

Läs fler tips och trix.

 • Dan Karlsson

  Tack för tipset! Det där har jag retat mig på ett antal gånger, speciellt om man råkat klicka på ett öppet nätverk utan täckning av misstag någon gång, och sen händer det att man helt plötsligt inte kan surfa någon gång då och då…

 • Svannte

  Det här är något som jag skulle vilja ha till iPhone.

 • @Svannte: På iPhone kan du välja att glömma nätverk.

 • Dan Karlsson

  När jag satte mig och gick igenom nätverken på MacBooken så märkte jag att jag inte visste vilka över hälften av dom var, lite svårt att veta vilka man vill ta bort och vilka man vill ha kvar då. :) Jag löste det genom att ta bort öppna nät som jag inte kände igen, och lät nät med sparade lösenord ligga kvar även om jag inte kände igen dom… :)

  Hade varit en bra feature om man kunde se när man använde dom senast också, så hade man haft en möjlighet att veta om dom var aktuella eller inte… :)

 • Dala

  En mysko grej är att alla datorer i huset här hemma lyckas koppla upp sig mot vårt ordinarie trådlösa nätverk utom just min iMac. Det har funkat utmärkt tidigare men plötsligt vill den inte, trots att det är bra signalstyrka när jag försöker koppla upp mig. Den hittar vårt andra trådlösa nätverk utmärkt men inte det vanliga. Den andra datorerna funkar som sagt bra på båda. Även när de står alldeles intill iMacen. Så det verkar alltså inte vara en täckningsfråga.

  Vad kan vara fel?