by • 7 december, 2009 • NyheterComments (3)266

QuickSilver fungerar nu med Snow Leopard

Quicksilver

Innan Mac OS X 10.4 och Spotlight fanns det inget smart integrerat sätt att starta program snabbt. Detta löstes med Quicksilver som fungerade genom att vi tryckte på ett snabbkommando och sedan började skriva första och eventuellt andra bokstaven i programmet som vi ville starta. Spotlight var emellertid så mycket mer än så och kunde man behärska det gick det att göra allt i från att bifoga en fil i ett mail och skicka det till att i princip klyva atomer samt landa på månen.

Kunde skriver jag då det inte fungerat så bra på senare tid, utvecklaren fick för några år sedan anställning på Google och dessutom blev Spotlight i Leopard så mycket bättre då första resultatet alltid är ett program vilket gör i princip samma sak, ett kortkommando, börja skriv in programmets namn och tryck enter, allt under en sekund.

Med det sagt kan vi konstatera att QuickSilver nu fungerar med Snow Leopard. Du kan ladda ner det via blacktree.com.

Här ses också utvecklaren beskriva QuickSilver på ett så där extra teknikratiskt sätt, men sevärt om du är intresserad av tekniken bakom.

Via: macworld.idg.se.

 • antonsilver

  Jag har som många andra övergivit Quicksilver till förmån för Launchbar för några år sedan. Väldigt mycket smidigare och minimalt. Om man inte provat så skulle jag vilja tipsa om det för sökande själar :)

  http://www.obdev.at/products/launchbar/index.html

 • jonasn

  Fast Quicksilver är SÅ mycket mer än bara en launcher. Använder man det bara för att starta program kan jag förstå att man byter, men då använder man å andra sidan bara en bråkdel av programmets kapacitet.

 • Ted

  ”Detta löstes med Spotlight som fungerade genom att vi tryckte på ett snabbkommando och sedan började skriva första och eventuellt andra bokstaven i programmet som vi ville starta. Spotlight var emellertid så ”

  – Menar inte skribenten QuickSilver här? Eller läser jag inte artikeln rätt?