by • 9 mars, 2009 • NyheterComments (1)270

Quicktime får nytt gränssnitt

97999_880

Den nya versionen av Mac OS X, Snow Leopard, kommer allt närmare och nu får vi ta del av ännu fler detaljer om Quicktime X. Vi har tidigare rapporterat om att Apple nu äntligen tycks skrota Quicktime Pro, så att vi inte behöver spendera 350 kronor extra för att få tillgång till enkla funktioner som att kunna redigera klipp. 

Nu verkar det som att programmet även kommer att få ett helt nytt gränssnitt! Detta upptäcktes då Apple i lördags släppte en ny betaversion av Snow Leopard till utvecklare. Enligt en beskrivning på sajten Appleinsider blir det ett mycket mer minimalistiskt gränssnitt där man för det mesta använder sig av så kallade ”overlay controls”, det vill säga kontroller  som snyggt dyker upp när man vill ha dem och annars försvinner. 

Huruvida ovanstående bild är korrekt vet vi ännu ej.

Via macfeber.

  • Svannte

    Då får vi även hoppas att programmet kommer att funka bättre även för PC. I dagsläget är det en pain in the … att köra QT på PC, vilket man måste göra då och då. Ja, jag menar att använda PC.
    Och när Apple ändå håller på att fixa till QT så kan de även se till att iTunes blir bättre på PC. Så slipper man hålla på att försvara programmet från arga pc-användare.

    /svannte