by • 12 april, 2011 • Nyheter, RecensionerComments (4)797

Recension: iGrill – iPhone-tillbehöret som gäller i sommar

iGrill

Sommaren börjar närma sig och i år, precis som alla andra är det grillning som gäller. Oavsett om det är ett gäng korvar på en engångsgrill eller en ordentlig biff på en Weber som gäller hemma hos dig så är grillen och värmen den gemensamma nämnaren. För att få till ett perfekt tillagat stycke kött gäller det att hålla koll på temperaturen. En köttermometer är en väldigt bra investering för de flesta som tycker om korrekt tillagad mat. Du kan visserligen köpa en för under hundralappen och få samma resultat men prylbög som jag är skaffade jag mig något lite mer hightech.

iGrill är en apparat som mäter av temperaturen på maten som ligger i ugnen eller på grillen. Med hjälp av en gratisapp iTunes kan du övervaka temperaturen via din iPod/iPhone/iPad. Du kan dessutom via appen ställa in ett alarm på den temperatur du önskar så larmar mobilen när maten är klar. Appen innehåller även diverse tips om matlagning och rätta temperaturer samt diverse recept.

Produkten har importerats från USA men trots det har du möjlighet att se temperaturen i C (celsius) vilket är en trevlig detalj för oss svenskar. Appen fyller sitt syfte även om den skulle kunna snyggas till ordentligt. Jag hade helst sett att jag kunde ta bort allt som har med fahrenheit att göra. En ganska tråkig detalj är att sakerna tappar kopplingen via bluetooth om telefonen går ner i viloläge. Detta kan man dock lösa genom hindra telefonen från att göra det via inställningarna.

Även om det är lätt att få intrycket av att det här är högsta kvalité med tanke på att det är tillbehör till en Apple-produkt så bör man inte luras. Hade den varit framtagen av Apple så hade bakstycket inte känts lika plastigt. Trots att appen känns utvecklad lite i sin hast och att själva apparaten är plastig så känns den helt okej. Fronten är snyggare än bakstycket, knapparna touchar du bara för att de ska reagera osv.

Jag kan tänka mig att du sitter och funderar på vem som går och köper en iGrill och jag kan förstå dig. Att lägga ut en tusenlapp för något som kan köpas för några tior på Clas Ohlson är förmodligen på gränsen till idioti. Men att kunna övervaka maten och kunna gå in under tiden som maten ligger på grillen och svettas kan vara trevlig. Och eftersom du förmodligen inte kommer ha speciellt många vänner som kommer skaffa sig en eller för den delen ens hört talas om den innan så är nog imponeringsfaktorn ganska hög när du plockar fram den på nästa BBQ-festen.

Recensionen är skriven av Victor Berthilsson.

 • Christoffer Sandin

  nu blev man ju sugen på att grilla, helvete.

 • Hans Strandberg

  Weber inte Webber för sjutton!

 • Torbjörn K

  Jag är absolut en prylbög. Köp den inte. Plastig och outvecklad programvara. ”graphicsläget” suger ordentligt- går ej att få en ”hel” kurva om man vrider skärmen 90 gr. Filerna, som man ska kunna skicka är oläsbara för mottagaren, timern fungerar inte(loggarut) plus att när köttet är uppe i temp så hörs inte alarmtonen, m m.

  Varning således, även om du är prylbög, köp den INTE.
  /T

 • Fredrik Svensson

  Precis, jag funderar på vem som skulle vilja lägga pengar på en skittermometer när det finns ”gula klassikern” för runt 1000 kronor. Gula klassikern har många år på nacken, därav namnet, men ändå så får den iGrill att verka höra hemma på stenåldern i jämförelse.

  Jag skulle inte bli ett dugg imponerad om någon slet upp en iGrill på en grillfest, jag skulle istället fråga om denne skulle vilja låna min Gula Klassiker så inte köttet blir förstört.

  Att sälja ett mätverktyg som inte mäter bra är ju helt idiotiskt, i alla fall om priset är för högt. Det är precis som om samma företag skulle tagit fram en platt-tv med snygg design, coola funktioner men med bildprestanda som hos en tjock-tv från 80-talet och sen ta 30 000 för den.

  Nej, jag hade köpt den av en helt annan orsak. Jag hade satt på något lite rundare på mätspetsen och sedan använt den som rumptermometer till barnen, DET hade gett hög imponeringsfaktor.

  Inte ens prylbögar vill väl slänga pengar på värdelösa produkter…