by • 27 september, 2015 • NyheterComments (3)2506

Recension: Svart länkarmband för Apple Watch från HOCO

Tycker du att länkarmbandet från Apple är för dyrt ska du kolla in detta alternativ från HOCO. Modellen finns i flera olika färger men då jag har en rymdgrå Apple Watch Sport är det den svarta modellen jag skaffat mig. Priset är under 900 kronor vilket kan jämföras med Apples modell som kostar 4 995 kronor.

hoco_product

Har burit det varje dag under drygt en månad och kan säga att jag är riktigt nöjd med både utseende och kvalité. Visserligen kan det uppledas som lite skramligt men eftersom man ändå har Apple Watch ganska hårt spännt rund handleden för att pulsmätningen ska fungera har det inte varit något problem alls för mig. Utseendemässigt tycker jag också att det ser riktigt stiligt ut till skillnad mot sportarmbandet som jag hade de första veckorna.

Något som dock inte är lika smidigt som hos Apples variant är hur du justerar antal länkar du vill ha. Inga enka knapptryck här inte utan det är det gamla hederliga sättet med sprintar som behöver tryckas ur och i men å andra sidan är det förmodligen bara en gång det behöver justeras. Att ta av sig banden är dock riktigt enkelt med knappar på var sida om spännet som trycks in.

hoco_color

Färgmässigt passar den svarta modellen bra till en rymdgrå Apple Watch Sport även om det är en liten färgskillnad just vid anslutningarna. Det är dock inget som stör. Har du en Apple Watch Sport och vill ha ett mer klassisk utseende kan jag varmt rekommendera denna modell från HOCO som jag personligen tycker är den snyggare bland flera andra märken i samma prisklass.

HOCO Metall Watchband (3 pointers) 42mm – Svart är modellen jag testat och detta exemplar är inköpt på MacForum för 899 kronor.

  • Kim Nevamiz Lundgren

    eller så köp man från ebay för 150kr ;D

  • Andreas Nilsson

    ja eller så handlar man lokalt ;D

  • Anders Johansson

    Är bandet rostfritt? Hur funkar det med Apple Watch Sport som är i aluminium?